Nieuws

Extra subsidie voor duurzame innovaties industrie

Op 1 mei opent een vernieuwde subsidie voor onderzoek naar de haalbaarheid van innovaties die de CO2-uitstoot in de Nederlandse industrie helpen verminderen. Er is meer geld beschikbaar, bedrijven krijgen langer de tijd om onderzoek te doen en het aanvraagproces is eenvoudiger. Daarmee biedt de regeling bedrijven meer mogelijkheden om duurzame technologieën te onderzoeken voor ze hierin investeren.

Extra subsidie voor duurzame innovaties industrie

Zo is het maximale subsidiebedrag per studie verhoogd van 2 naar 4 miljoen euro. Deze aanpassing geldt voor de hele subsidie, dus ook voor innovaties op het gebied van waterstof en groene chemie. Sinds dit jaar is hiervoor een aparte subsidie beschikbaar. Dit biedt innovatieve bedrijven de kans om grotere en impactvollere projecten voor te bereiden.

Langer de tijd

Daarnaast zijn de maximale looptijden voor grote onderzoeken langer. De maximale looptijd voor projecten met meer dan 1 miljoen euro subsidie bedraagt nu 2 jaar.

Eenvoudiger aanvragen

Een andere belangrijke verandering is dat bedrijven eenvoudiger kunnen bepalen of hun projecten kans maken op subsidie. Om het voor ondernemers overzichtelijker te maken is daarom de subsidie teruggebracht tot 2 duidelijke categorieën. Voor de Topsector Industrie (TSE) studies is in totaal 26,4 miljoen euro subsidie beschikbaar. Voor waterstof en chemie komt daar nog eens 10 miljoen euro bij. De regeling is open van 1 mei 2024 tot en met 31 maart 2025.

Zie voor meer info: