Nieuws

Studiereis van RAI CarrosserieNL naar Spanje biedt inzicht in transport- en fabricage-industrie

Afgelopen week vond de jaarlijkse studiereis van RAI CarrosserieNL plaats, waarbij 27 leden afreisden naar Spanje voor een boeiend programma vol industriële verkenningen en netwerkmogelijkheden.

Studiereis van RAI CarrosserieNL naar Spanje biedt inzicht in transport- en fabricage-industrie

Grupo Sesé en Universiteit van Zaragoza

De reis begon met een bezoek aan transporteur Grupo Sesé en de Universiteit van Zaragoza, waarbij de focus lag op de recente legalisatie van de Super Eco Combi in Spanje. De leden werden meegenomen in het proces van testen tot aan de legalisatie, en kregen de kans om te zien hoe deze dubbele voertuig­en werden gebruikt en gemanoeuvreerd.

Een kijkje in de gloednieuwe fabriek van Ferruz

Een hoogtepunt van de reis was het bezoek aan de indrukwekkende en gloednieuwe fabriek van Ferruz. Met activiteiten in 40 landen produceert Ferruz een breed scala aan producten, waaronder hydraulische cilinders, aluminium opleggers, vuilnis­wagens met zijladers, en landbouw- en industriële assen en banden. Vooral opmerkelijk was hun aanwezigheid met vuilnis­wagens in 245 gemeentes in Spanje.

Een bezoek aan Guillén

De reis werd afgesloten met een bezoek aan Guillén in Valencia, de zesde grootste fabrikant van opleggers en aanhang­wagens in Spanje, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1895. Guillén, gespecialiseerd in de productie van schuifzeilopleggers, maakt tegenwoordig deel uit van de Wielton-groep.

Bij alle bezochte bedrijven werden de leden hartelijk en open ontvangen, wat zorgde voor een vruchtbare uitwisseling van kennis en ervaring.

Naast de zakelijke aspecten was er ook ruimte voor ontspanning. De groep verkende onder andere per fiets de stad Valencia en bracht een bezoek aan een lokale Cava-producent.

Al met al was de studiereis een interessante en leerzame ervaring, waarbij de deelnemers niet alleen waardevolle inzichten opdeden in de transport- en fabricage-industrie, maar ook genoten van het goede gezelschap!