Nominaties van de Fiets, E-bike, Speed E-bike van het Jaar 2017 bekend

17 januari 2017

De onafhankelijke vakjury van de Fiets van het Jaar Verkiezingen heeft afgelopen weekend in drie categorieën nominaties gekozen. Door de slechte weersomstandigheden was het niet mogelijk om ook de racefiets en MTB te testen. Deze nominaties volgen in maart. In totaal kent de Fiets van het Jaar Verkiezingen 2017, 47 inzendingen en hebben 28 merken zich ingeschreven.

genomineerd Fiets van het Jaar 2017

Nominaties Fiets van het Jaar 2017
Koninklijke Gazelle N.V. - Esprit C3 €579,-
Giant Benelux - Liv Beliv 2 City €749,-
Intersens Bikes & Parts BV - Sensa - Superlite Disc €1.149,-

Nominaties E-bike van het Jaar 2017
Giant Benelux - Prime E+2 €2.699,-
Klever Mobility NL b.v. - Klever X Commuter €3.599,-
Sparta - Vedette Riz €1.999,-

Nominaties Speed e-bike van het Jaar 2017
Giant Benelux - Quick-E+ 45 km/h €3.499,-
Trek Benelux - Super Commuter+ 8S €4.999,-

Nominaties Racefiets en MTB van het Jaar 2017
Dit jaar worden voor het eerst ook Fiets Awards uitgereikt in twee nieuwe categorieën: de racefiets en MTB (mountainbike). De weersomstandigheden tijdens het testweekend waren echter dusdanig slecht dat de jury besloot om deze twee categorieën op een later moment te testen en beoordelen. Deze testdag staat nu op 3 maart gepland.

Beoordeling door deskundige jury
De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, New Skool Media, redactie Fiets, redactie Fiets Actief, ANWB en Bike Europe.

Verkiezingen
RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 30e keer. Nieuw dit jaar zijn de Awards voor beste racefiets en beste mountainbike.

De winnaars van de Fiets, E-Bike, Speed E-bike, Racefiets en MTB van het Jaar 2017 worden bekend gemaakt op maandag 3 april aanstaande tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Burgers' Zoo in Arnhem.

Meer informatie over de Fiets Awards 2017 is te vinden op www.fietsawards.nl. Ook een uitgebreide productomschrijving en een foto van elke inzending staan op in de beeldbank van de website.