Bekende YouTuber Master Milo en carrosseriebouwers samen aan de slag

20 januari 2020

YouTube-bekendheid Master Milo, brancheorganisatie RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC), slaan de handen ineen om jongeren te enthousiasmeren voor een baan in de carrosseriebouw. De carrosseriebouw heeft een tekort aan instroom van jonge werknemers in de sector. Met de vlogs van Master Milo willen RAI CarrosserieNL en OOC een beter beeld van de werkzaamheden van de sector geven en de diverse baanmogelijkheden voor jongeren belichten.

Ondernemers in de carrosserie- en trailerbouw zijn op zoek naar nieuwe medewerkers. Het tekort aan instroom van jongeren wordt volgens RAI CarrosserieNL mede veroorzaakt doordat deze groep onvoldoende beeld heeft bij de activiteiten van de carrosserie- en trailerbouw.

RAI CarrosserieNL en OCC willen daarom met praktische YouTube-vlogs jongens en meisjes die interesse hebben in voertuigtechniek, bewust maken van wat deze sector inhoudt en van de mogelijkheden voor een toekomstige baan.

Samenwerking Master Milo

De organisaties werken hiervoor samen met de bekende vlogger Master Milo, op YouTube te vinden onder ‘MasterMilo82’ en ‘Werkplaatsvlog’. Master Milo laat met zijn vlogs zien hoe leuk techniek is. Met veel creativiteit en enthousiasme ontwerpt, bouwt en sleutelt hij aan motorvoertuigen. De vlogger is razend populair onder jongeren en volwassenen tussen de 15 tot 35 jaar. Inmiddels telt zijn YouTube-kanaal 600.000 volgers en zijn YouTube-werkplaatsvlog zo’n 100.000.

Vlogs

Master Milo heeft in opdracht van RAI CarrosserieNL en OOC een 4x4 omgebouwd en aangepast zodat hiermee boomstammen geladen en vervoerd kunnen worden. Hierover werd de afgelopen weken op maandag t/m donderdag een werkplaatsvlog op YouTube geplaatst. Inmiddels is het noeste werk afgerond, in onderstaande video ziet u een compilatie daarvan.

 

Geïnteresseerden

Als jongeren meer willen weten over carrosseriebouw, carrosseriebouwbedrijven, opleidingen etc. kunnen ze naar de website www.leerbedrijfcarrosserie.nl  (een website van RAI CarrosserieNL). Hier kunnen VMBO's ook gratis truckschaalmodellen bestellen om met hun leerlingen op dit plaatwerk een carrosserie naar eigen inzicht te bouwen.

Achtergrond

RAI CarrosserieNL behartigt de belangen van 300 bedrijven die carrosserieën, aanhangwagens- en opleggers ontwerpen, bouwen, repareren en onderhouden. Carrosseriebouwers zijn iedere dag bezig om ervoor te zorgen dat hun klanten personen en goederen veilig, efficiënt en duurzaam over de weg worden vervoerd. Of het nu gaat om een voertuig voor mindervaliden, een dierenambulance, een stadsbus, het bevoorraden van een supermarkt of het afval dat wordt opgehaald, het is allemaal niet mogelijk zonder het werk van carrosseriebouwers.


Contactpersoon
Jasper Burgers
Jasper Burgers
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4993