Hoe kom je snel in contact met wellicht je toekomstige collega? Doe mee aan vmbo on stage!

19 november 2019

De komende periode gaan duizenden vmbo-leerlingen op beroepsoriëntatie via bedrijfsbezoeken.

Voorafgaand hieraan worden in de verschillende regio’s bijeenkomsten georganiseerd waar bedrijven en jongeren met elkaar kunnen kennismaken. Als er een match is, komen een kleine twee weken later de jongeren op bezoek bij het bedrijf.

Heeft u een leuk beroep en wilt u met VMBO-leerlingen hierover in gesprek? Doe mee, vmbo organiseert dit kosteloos voor u.

Meld u aan als beroepsbeoefenaar en maak kennis met de arbeidsmarkt van de toekomst!

Deze video laat u in een paar minuten zien wat de bedoeling is:

Helpt u mee?

Vakfocus en toekomstperspectief zijn een belangrijke motivatie voor jongeren tijdens de middelbareschooltijd. Zij moeten al op jonge leeftijd belangrijke keuzes maken. U kunt hen hierbij helpen door toekomstdromen te delen en meer over uw beroep te vertellen. Enthousiasmeer ze en misschien worden het uw toekomstige collega’s!

Hoe werkt het?

Tijdens VMBO On Stage ontmoet u de leerlingen persoonlijk. U vertelt hen meer over het vak van u als professional. Zijn ze enthousiast geworden? Dan bezoeken zij uw onderneming. Steeds meer carrosserie- en trailerbouwbedrijven maken gebruik van On Stage, zoals vorig jaar Hertoghs en Van Beurden.

Voor een overzicht van komende doe-dag-evenementen: zie www.onderwijsonstage.nl/on-stage-regio-s

Jasper Burgers
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL