Gerard Koning nieuwe Manager Green Mobility RAI AutomotiveNL

3 oktober 2019

Mijn naam is Gerard Koning en vanaf 1 oktober werkzaam als Manager Green Mobility bij RAI AutomotiveNL in Helmond. Ik woon samen met mijn vrouw Anouk in Geleen en qua hobby’s golf, tennis en lees ik graag.

Mijn carrière in de automotive industrie is, na 2 jaar Koninklijke Luchtmacht, in 1989 begonnen bij Volvo (het huidige NedCar) waar ik 15 jaar als productie- en Integration manager new vehicles heb gewerkt in de carrosseriebouw en lakstraat. Aansluitend ben ik voor de Firma Chemetall Services gaan werken als manager Duitsland en navolgend als manager Business development Europa. Vervolgens heb ik als Sr. consultant voor o.a. DAF en VDL gewerkt.  Voor VDL in het bijzonder heb ik 8 jaar als Program Manager voor de ontwikkeling en certificering van een geleidingssysteem voor autonoom rijdende voertuigen (SIL4 voor bussen en SIL 2 voor Container Carriers) en waterstof/elektrisch aangedreven bussen mogen werken. Parallel hieraan ben ik van 2010 tot 2017 Directeur van HSPro-Consultancy geweest waarbij de nadruk van dienstverlening lag bij Quality, Functional Safety en bedrijfs-/Product certificering.

Vanwege het Global karakter ben ik in 2017 overgestapt naar Inalfa Roofsystems als Sr Manager Global Advanced Manufacturing Engineering, waar ik met veel plezier heb gewerkt, maar de hang naar thematiek gedreven product innovaties toch te groot bleek. Dat de behoefte van Rai AutomotiveNL en mijzelf zo mooi heeft kunnen matchen is dan ook goed getimed te noemen.

In mijn werk ben ik altijd bezig om mensen en bedrijven te verbinden, samenwerkingsverbanden te laten groeien en op zoek te gaan naar gezamenlijk mogelijkheden. Mijn werk moet er voor zorgen dat belanghebbenden in staat zijn om op eenieders vakgebied te participeren zodat mooie koppelingen binnen de sector ontstaan.

Bij RAI AutomotiveNL zal ik dus inhoud gaan geven aan het programma `Green Mobility` en wil ik graag gezamenlijk stappen maken in de mooie ontwikkeling en groei die RAI AutomotiveNL en haar leden doormaakt.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten! Graag tot binnenkort.