Europese automotive organisaties luiden noodklok over Brexit

23 september 2019

Met minder dan een maand tot het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, doet de Europese automotive industrie vandaag een eensgezinde oproep: vermijdt een ‘no deal’ Brexit!

Onze Britse zusterorganisatie Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT), luidt de noodklok over de desastreuze gevolgen van de Brexit, daarbij ondersteund door de volle breedte van de Europese automotive belangenorganisaties zoals ACEA, CLEPA, CCFA en VDA en ruim 20 nationale brancheorganisaties, waaronder natuurlijk RAI Vereniging.

Miljardenverlies

Weinig industrieën zijn zo internationaal vervlochten als de automotive industrie. Een vertrek (zonder goede afspraken) van Groot-Brittannië uit de EU betekent miljardenverliezen aan beide zijden van het Kanaal.