Schmitz stopt met carrosserieopbouwen tot 6 ton

5 februari 2019

Trailerbouwer Schmitz stopt met het leveren van bouwpakketten waarmee carrosseriebedrijven een opbouw voor een chassis-cabine in korte tijd kunnen realiseren.

De fabriek in Berlijn wordt gesloten en lopende orders worden uitgeleverd. Nieuwe orders worden niet meer aangenomen. Bekeken wordt nog wel wat de geconditioneerde variant kan toevoegen, want daarvan was de ontvangst op de IAA volgens Schmitz 'zeer goed'.  

Het avontuur van Schmitz in het lichte segment (3-6 ton) heeft nog geen twee jaar geduurd. Precies twee jaar geleden kondigde Schmitz de nieuwe stap aan, onderbouwd door een wetenschappelijk rapport dat grote groeicijfers liet zien in e-commerce. Nu stelt Schmitz dat de concurrentie in dit segment moordend is en dat als gevolg hiervan de productie in Berlijn 'onvoldoende efficiënt is op de lange termijn'. Of en hoeveel arbeidsplaatsen er verloren gaan is niet precies bekend.   

Het idee van Schmitz was om in Berlijn panelen te bouwen en die als bouwpakket aan de carrosseriebouwers te leveren. Die konden hun klanten dan snel bedienen in een segment dat zeer sterke groeicijfers laat zien. Op de afgelopen IAA werd een 'Cool' variant getoond.

Bron: Trailertotaal

Zie ook het oorspronkelijke Schmitz-persbericht.