Gratis training om uw bedrijf aansprekend te presenteren in het voortgezet technisch onderwijs

08-08-2017

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kunt u als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?

klaslokaal

Voor een gastles of bedrijfsbezoek waar jongeren enthousiast van worden is meer nodig dan het delen van passie voor het vak.

Inspelen op de belevingswereld en interesses van de leerlingen, hen aanspreken in een taal die zij begrijpen en hen boeien en nieuwsgierig maken.

Al deze ingrediënten zijn essentieel om de activiteit effectief én leuk te maken.

In deze training voor bedrijven laten wij het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek zien en bieden wij handvatten en inspiratie voor iedereen uit het bedrijfsleven die gastlessen en bedrijfsbezoeken wil verzorgen, en behoefte heeft aan ondersteuning.

In deze interactieve training staan de volgende vragen centraal:
• Wie zijn deze leerlingen en hoe spreek u hen aan?
• Hoe geeft u een gastles die enthousiasmeert?
• Hoe doen anderen het?

Voor wie
Professionals uit het technisch bedrijfsleven die gastlessen en/of bedrijfsbezoeken willen verzorgen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Kosten
Deze training voor bedrijven wordt kosteloos aangeboden door TechniekTalent.nu. Per bedrijf kunnen max. 4 personen deelnemen. Indien u met meer medewerkers wilt deelnemen, neemt u dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Data en locaties
• 12 september 2017 - 12.30 tot 17.00 uur - Ede - Wageningen
• 21 september 2017 - 12.30 tot 17.00 uur - Amsterdam
Lunch: van 12 tot 12.30 u. Graag aangeven bij aanmelden of u gebruik maakt van de lunch.

Aanmelden
Wilt u deelnemen? Meldt u zich dan hier aan vóór 1 september 2017.

Deze training is mede-ontwikkeld door Jet-Net en wordt verzorgd door projectleiders voortgezet onderwijs van Stichting C3 en TechniekTalent.nu.

Gastlessen, zo geregeld
Gastlessen, zó geregeld is een initiatief van TechniekTalent. Doel is om meer leerlingen kennis laten maken met het technisch bedrijfsleven. Deze online ontmoetingsplaats brengt middelbare scholen en technische bedrijven met elkaar in contact om gastlessen en bedrijfsbezoeken voor middelbare scholieren te organiseren. En de kwaliteit ervan te verbeteren.           

Als uw bedrijf een gastles wil geven en/of een bedrijfsbezoek wil organiseren meld u dan aan; meer dan 100 bedrijven en 100 middelbare scholen hebben zich al aangemeld.

Voor meer informatie over 'Gastlessen, zó geregeld': www.gastlessenzogeregeld.nu.