RAI Vereniging in de media

RAI Vereniging laat regelmatig van zich horen in de media. Hieronder kunt u de verschillende publicaties en media-optredens downloaden of terugluisteren.

Op BNR vertelt Steven van Eijck op 19 oktober over de opmars van de 'schone' bestelbussen. Deze zijn ook te zien op de MobiliteitsRAI.

In een vraaggesprek met Roelof Hemmen, in BNR’s jaarlijkse Mobility Week, bepleitte onze voorman op 5 september veel meer aandacht voor mobiliteit van het nieuw te vormen Kabinet.

De bereikbaarheid en leefbaarheid van ons kikkerlandje staan onder druk. Steven van Eijck schetst in zijn blog in vakblad Verkeerskunde waar de sleutel voor effectief mobiliteitsbeleid ligt.

Veel automobilisten zijn niet goed op de hoogte van de technische mogelijkheden die hun auto biedt. Onbekend maakt onbemind en dat is zonde want de vele hulpsystemen waar steeds meer auto’s over beschikken maken het rijden veiliger en comfortabeler. Lees hier het voorwoord van RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck over ADAS systemen in de speciale zakelijke mobiliteitsbijlage van het Financieele Dagblad.

Wouter Jager, voorzitter sectie Fietsen, licht op 30 mei in een interview op Radio 2 toe waarom speed pedelecs verplichten om vanaf 1 juli op de rijbaan te laten rijden geen goed idee is. 

"De afschaffing van de fiscale stimulering van zakelijke auto’s was onontkoombaar." Dat stelde RAI Vereniging directeur Olaf de Bruijn op 4 mei in Nieuwsuur

De wegen slibben dicht en dagelijks staan een half miljoen mensen in de file. “Rekeningrijden wordt onvermijdelijk”, vertelde voorzitter Steven van Eijck op 10 april in het programma De Ochtend van KRO-NRCV.

In een uitzending van Undercover Nederland van SBS6 van 19 maart werd voorzitter Steven van Eijck geïnterviewd over fraude met AdBlue systemen vrachtwagens. Klik hier voor de uitzending.

Steven van Eijck gaat in het FD van 14 maart in op de huidige verkeersproblematiek en mogelijke oplossingen. Ook de wens voor een gunstiger fiscaal fietsklimaat komt erin terug.

In het opinieblad Forum van VNO-NCW op 9 maart 2017 een zeer lezenswaardig artikel "Waarom de Nederlandse auto-industrie nog springlevend is", met medewerking van RAI Vereniging en AutomotiveNL.

Wouter Jager, voorzitter sectie Fietsen, legde op 16 januari in interviews met BNR en NPO Radio1 (48 min 30) uit waarom de fiscale behandeling van de fiets beter kan en moet. 

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck lichtte in Nieuwsuur op 19 november 2016 toe waarom hij het de hoogste tijd vindt om in actie te komen tegen de files, door het invoeren van een kilometerheffing.

EenVandaag besteedde op 29 oktober 2016 uitvoerig aandacht aan kilometerheffing. Steven van Eijck legt uit waarom het écht onvermijdelijk is dat we een systeem van betalen naar gebruik invoeren.

Het WNL-programma Haagse Lobby bracht op 27 oktober 2016 de succesvolle lobby voor de elektrische auto in beeld, in gesprek met Steven van Eijck. Terugkijken kan hier (vanaf 19 min).

 

Steven van Eijck was 26 augustus 2016 te gast in de BNR Nationale Autoshow. Daar sprak hij onder meer over autobelastingen, anders betalen voor mobiliteit en kilometerbeprijzing.

In de aflevering van Nieuwsuur van 10 juni 2016 roept Steven van Eijck autobezitters, voor hun eigen veiligheid en die van anderen, met klem op om wél gehoor te geven aan terugroepacties.

In het RTL Nieuws van zaterdag 28 mei 2016 (vanaf 12.45) doet Steven van Eijk een oproep voor betalen naar gebruik.

Steven van Eijck geeft in het mei-nummer 2016 van Carros een interview in de rubriek de Voorbank. (hiernaast te downloaden)

In de column van Carlo Brantsen van 17 februari 2016 op Radio 1 komt in de laatste 2 minuten (vanaf 08”15 tot einde fragment) de column van Vincent Everts uit GO!Mobility aan bod.

Voorzitter Steven van Eijck vertelt in een uitgebreid interview met vakblad Automotive Management (volledige artikel van 14 januari 2016 in download hiernaast) over de toekomst van RAI Vereniging. In elk geval ziet hij daarin ruimte voor meer invloed in Den Haag en Brussel.

Woordvoerder Harald Bresser gaf op 6 januari 2016 aan BNR Nieuwsradio toelichting op het toegenomen aantal auto's dat in 2015 voor recalls naar het autobedrijf terugkwam.

Het Financieele Dagblad van 5 januari 2016 besteedde een artikel aan het recordaantal nieuwverkochte personenauto's in december (download hiernaast), met toelichting van RAI Vereniging.

Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging, blikt in de BNR Autoshow van 25 december 2015 terug op het afgelopen autojaar. Ook geeft hij een prognose voor de autoverkopen in december en geheel 2015.

WNL Haagse Lobby besteedde in zijn uitzending van 26 oktober 2015 uitvoerig aandacht aan emissietests (diesel)auto's. In de studio Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging, D66-kamerlid Stientje van Veldhoven en TU/e professor Maarten Steinbuch.

Op de openingsdag 20 oktober van de BedrijfsautoRAI 2015 sprak Steven van Eijck met vele media, waaronder WNL (vanaf 6:00 min, daarin ook vanaf 7:58 min VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer) en RTL Z (vanaf 7:50 min). Hij legt uit waarom de timing van deze beurseditie zo mooi samenvalt met het opleven van de transportsector.

In de NRC en NRC Next van 16 oktober 2015 vertellen voorzitter Steven van Eijck en Wijnand de Geus, secretaris afdeling Auto's waarom RAI Vereniging aandringt op het snel invoeren van betrouwbaarder emissietests.

In de uitzending van Nieuwsuur van vrijdag 2 oktober 2015 reageert Steven van Eijck op de fraude met dieselmotoren.

 

In VM van september 2015 geeft directeur Olaf de Bruijn toelichting op de toekomstverkenning voor de komende 15 jaar van RAI Vereniging: Trends in Mobiliteit 2030. Het artikel in VM is hiernaast te downloaden.

In het Restwaarde Journaal van Automotive Management sprak Wijnand de Geus, secretaris afdeling Auto's, over het effect van Autobrief II op occasionmarkt in Nederland. 

In het NOS Journaal van 1 juni gaf Steven van Eijck uitgebreid toelichting op het akkoord over de toekomst van de autobelastingen dat een brede maatschappelijke coalitie heeft bereikt en de brief die zij daarover stuurde aan het Kabinet.

In Shell Venster (download hiernaast) reageert Steven van Eijck op de stelling 'Elektrisch rijden is schone schijn'.

In de Telegraaf van 8 mei 2015 (download hiernaast) blikt Steven van Eijck enthousiast terug op de AutoRAI. Hij adviseerst de editie 2017 alvast in de agenda te zetten. Ook breekt hij een lans voor het verder uitnutten van de mooie kansen die er in de (automotive) maakindustrie (TomTom, NXP, Philips en vele anderen) liggen.

Steven van Eijck stelt in het FD vast (download hiernaast) dat de AutoRAI 2015 heeft bewezen dat het grootste auto-evenement van Nederland springlevend is.

Vanaf de stand van verkeerszender Traffic Radio op de AutoRAI 2015 werd op 23 april 2015 het startschot gegeven voor Het Nationale Automobilisten Onderzoek 2015. Steven van Eijck beantwoorde als eerste enkele vragen uit het onderzoek.

Op 22 april 2015 gaf Steven van Eijck een interview in het veelbekeken videojournaal van Autoweek. Hij sprak -hoe kan het anders- over de AutoRAI. Met een zeer positieve ‘tussennotering’. U kunt het Auto-weekjournaal hier zelf bekijken. Mocht u direct willen doorscrollen, het interview met Van Eijck start vanaf 4:30 minuten.

RAI Vereniging geeft op 13 februari 2015 in de BNR Autoshow een reactie op het plan van Carl Koopmans, onderzoeksdirecteur bij SEO Economisch Onderzoek en hoogleraar Infrastructuur en Economie aan de VU, om de spitsheffing voor automobilisten in te voeren. Met het geld dat opgehaald wordt kan, volgens Koopmans, de belasting op arbeid verlaagd worden.  

Steven van Eijck geeft in De Telegraaf van 4 februari 2015 een stevige reactie op voornemen staatssecretaris Mansveld om schoonste diesels zwaarder te belasten. Een pdf van het artikel vindt u hiernaast.

Woordvoerder Harald Bresser op 3 februari 2015 bij BNR Nieuwsradio over voornemen van staatssecretaris Mansveld om ook schone diesels zwaarder te gaan belasten. Hier terug te luisteren.

In Het Financieele Dagblad van 31 januari 2015 stelt Steven van Eijck ‘Schaf alle verstorende belastingen af, zoals die op zuinige auto’s’. U kunt een pdf van dit artikel hiernaast downloaden.

Steven van Eijck sprak op 31 januari 2015 bij WNL Op Zaterdag de voicemail van Mark Rutte in. Met belangrijke adviezen over autobelastingen. U kunt deze hiernaast downloaden.

In De Telegraaf van 28 januari 2015 zegt algemeen voorzitter Steven van Eijck dat "de huidige autoheffing volstrekt gestoord is" en betoogt hij dat betalen naar gebruik veel eerlijker is dan belasten van bezit. Hiernaast voor u na te lezen.

BNR - De Nationale Autoshow - 2 januari 2015: Autoverkoop 2014, autolobby en kilometerheffing