Sterke omzetgroei autosector

12-09-2016

De auto- en motorbranche heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de omzet met 7,5 procent zien toenemen. Volgens het CBS heeft de sector sinds 2011 niet eerder zo’n sterke stijging gerealiseerd.

werkplaats

Zowel in het eerste als het tweede kwartaal lag de omzet voor alle deelbranches hoger dan een jaar eerder, zo blijkt uit de CBS Kwartaalmonitor Auto- en motorbranche.

De bedrijfsautobranche liet in het eerste halfjaar een plus zien van 14,6 procent, terwijl de autoservicebedrijven met een omzetverbetering van 8,2 procent de grootste halfjaarlijkse stijging in 14 jaar noteerden.

In de personenautobranche, de grootste deelbranche, kwam de omzet in de periode januari tot en met juni ruim 7 procent hoger uit dan het jaar ervoor. Daarna volgden de motorbranche (+ 7,2%), de importeurs (+6,2%) en de handel in auto-onderdelen (+ 5,8%).

Ondernemersvertrouwen positief
Ook op basis van de indicator voor het ondernemersvertrouwen valt af te leiden dat het vertrouwen in de autosector weer positief is, aldus het CBS. Die indicator steeg van -0,9 aan het begin van het tweede kwartaal tot 4,0 aan het begin van het derde kwartaal.