Nieuwe testfaciliteit voor automatisch en coöperatief rijden

11-05-2016

Lelystad Airport Businesspark, Applus+ IDIADA en TASS International hebben een intentieverklaring getekend voor het gezamenlijk ontwikkelen van een internationale testomgeving voor automatisch rijden en intelligente vervoerssystemen.

testfaciliteit lelystad

De nieuwe testfaciliteit in Lelystad Airport Businesspark zal een mix bevatten van zowel traditionele als uiterst moderne infrastructuur, en tevens uitgaan van een grote variatie aan weggebruikers, maximumsnelheden, verschillende verkeersdruktes en scenario’s. Deze combinatie biedt een unieke mogelijkheid om in een (semi) gecontroleerde omgeving te testen.

Het is de bedoeling dat Lelystad Airport Businesspark en omgeving een internationale testomgeving wordt voor automatisch rijden en coöperatieve vervoerssystemen met de nadruk op het testen op stedelijke wegen en tweebaanswegen, met lage tot gemiddelde snelheden.

Living Lab
De testfaciliteit is een uitbreiding op de toch al indrukwekkende testlocaties in ons land en versterkt het Nederlandse beleid om al een ‘Living Lab’ te fungeren voor de validatie en uitrol van systemen voor automatisch- en coöperatief rijden.

Applus+ IDIADA is een toonaangevend ingenieursbureau dat diensten levert aan de mondiale auto-industrie op het gebied van ontwerpen, testen, engineering en homologatie.

TASS International, waarvan het hoofdkantoor in Helmond is gevestigd, is een onderneming die de wereldwijde vervoersindustrie ondersteunt bij het ontwikkelen van veiligere, groenere en slimmere voertuigen door het aanbieden van innovatieve software, uiterst moderne testfaciliteiten en kosteneffectieve technische oplossingen. De visie van TASS is dat ieder voertuig dat in 2020 op de markt komt, is ontwikkeld conform een methodologie van TASS International.

Gerelateerde dossiers