QRM-workshop 'Waarom de planning de productie in de war schopt'

12 februari 2020

RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) nodigen u graag uit voor de QRM-workshop ‘Waarom de planning de productie in de war schopt’ op woensdag 11 maart 2020.

Veel carrosserie- en trailerbedrijven hebben moeite met het halen van hun planning. Projecten duren onverwacht toch langer, materialen zijn niet op tijd aanwezig, reparaties komen onverwacht binnen.

Waarom is het toch zo lastig om de planning daadwerkelijk te realiseren? In deze workshop wordt besproken waarom u gedetailleerd moet weten hoe uw product tot stand komt en hoe u kunt sturen met behulp van een afloopschema. Ook gaat het over hoeveel beschikbare uren uw mensen op de vloer hebben en wat uw verkoper nou eigenlijk aan de klant beloofd.

Wat moet u eigenlijk weten om realistisch te kunnen plannen, sturen en uw proces te verbeteren? De specialisten van Lean Improvers delen graag hun ervaringen opgedaan met de bedrijven uit de QRM-pilot en andere branches in de MKB maakindustrie.

Een andere manier van organiseren van het werk, heeft ook invloed op de medewerkers. Hun vaardigheden moeten verbreed worden. Aan de hand van een strategische personeelsplanning kan hiervoor een opleidings- en ontwikkelingsprogramma opgesteld worden. OOC HR-adviseur Maria van Lith zal hierop in gaan.

Het toepassen van QRM zal leiden tot lagere kosten, een hoger rendement, hogere leverbetrouwbaarheid, een beter inzicht in de eigen werkprocessen, meer betrokken mensen en meer doen met dezelfde mensen. Hoe dat voor elkaar te krijgen? Deze workshop zal op een deel van de Quick Response Manufacturing (QRM) werkwijze ingaan.
 

Datum:    woensdag 11 maart 2020 
Locatie:   Mueller
    Noordgang 14
    7141 JP Groenlo  
Agenda   
14.00 uur    Ontvangst met koffie
14.30 uur   Introductie en rondleiding Mueller - fabrikant van melktanks
16.00 uur   Waarom de planning de productie in de war schopt – Lean Improvers
17.45 uur   Pauze met een broodje
18.15 uur   Presentatie OOC HR-adviseur
18.45 uur    Toelichting vervolgmogelijkheden
19.00 uur   Afsluiting 


Inschrijven
Aanmelden kan tot en met 2 maart 2020. Aan deelname zijn voor leden van RAI CarrosserieNL geen kosten verbonden. Voor afmeldingen na 5 maart 2020 of niet aanwezig zijn, worden annuleringskosten à € 50 in rekening gebracht.
Aan de workshop kunnen maximaal 20 deelnemers deelnemen.
 


QRM in de carrosserie- en trailerbouw 2020
Het toepassen van QRM zal gaan leiden tot lagere kosten, een hoger rendement, hogere leverbetrouwbaarheid, een beter inzicht in de eigen werkprocessen, meer betrokken mensen en meer doen met dezelfde mensen. Hoe is dat voor elkaar te krijgen?

Uit de QRM-pilot die in 2018 geweest is blijkt dat QRM hierbij helpt. Acht carrosseriebedrijven hebben meegedaan met de pilot om Quick Response Manufacturing (QRM) in de bedrijven te implementeren. Een traject dat deze bedrijven verder gebracht heeft en ook gezorgd heeft voor mooie inzichten in de uitdagingen en het verbeterpotentieel van onze branche.

In 2020 bieden RAI CarrosserieNL en OOC een programma met betrekking tot QRM aan.
Tijdens de verschillende QRM-workshops worden ervaringen vanuit de pilot gedeeld en worden handvatten gegeven over hoe u uw organisatie in de volgende versnelling kunt krijgen. Tijdens de workshop krijgt u ook informatie over hoe u ook individueel met de adviseurs van Lean Improvers en/of de HR-adviseurs aan de slag kunt gaan.

Naast deze workshops is er ook de mogelijkheid voor bedrijfsspecifieke ondersteuning.
Hieronder treft u een overzicht aan van de data voor de overige workshops. Voor meer informatie over de inhoud en over QRM en de mogelijkheden voor u verwijzen wij u graag naar deze pagina.


Contactpersoon
Roelof de Haan
Roelof de Haan
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4992
Jasper Burgers
Jasper Burgers
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4993