Presenteer uw bedrijf aan 1200 vmbo techniek studenten

7 februari 2020

Op 24-26 maart 2020 is de vakbeurs Transport Compleet weer, in Hardenberg. Wat óók best eens een heel mooi podium zou kunnen zijn om uw bedrijf aan jong talent te presenteren.

Er is een fors tekort aan jonge aanwas in de carrosserie- en trailerbouw. Oorzaak hiervan is deels de onbekendheid met ons mooie vakgebied.

RAI CarrosserieNL gaat daarom samen met de organisator van de vakbeurs Easyfairs twee middagen organiseren voor met name vmbo techniek studenten. Dan laten wij hen kennismaken met de carrosserie- en trailerbouw en geven we hen doe-activiteiten om te laten zien wat deze sector de jongeren kan bieden.

Doelgroep

Techniek vmbo’s die met name het profiel M+T (mobiliteit en transport) en PIE (installatie-, elektro- en metaaltechniek) aanbieden zullen worden uitgenodigd in een straal van 80 km rondom Hardenberg. Waarvan maximaal zo’n 600 techniekscholieren in de leeftijdsgroep vanaf 14 jaar zijn per middag welkom zijn. De scholieren worden begeleid en ingeschreven per school en per klas. Er is voor de scholieren dan ook geen individuele inschrijving mogelijk.

Programma

Voorafgaand aan de start van de vakbeurs kunnen bedrijven die aan de vakbeurs deelnemen zich melden om hun bedrijf aan studenten via een korte pitch op de stand te presenteren en aan te geven wat ze de studenten kunnen bieden.

Vanaf 14.00 uur als de vakbeurs start kunnen zowel bedrijven die op de vakbeurs staan als ook niet deelnemende bedrijven aan de vakbeurs in een 1500 m2 grote hal die afgezonderd is van de beursvloer doe-activiteiten aan jongeren aanbieden. Deze activiteiten duren tot ca. 16.00 uur.

DOE hal

Tijdens Transport Compleet in Hardenberg hebben wij gedurende 2 middagen (25 en 26 maart) een DOE hal voor deze scholieren (600 per middag) om te laten zien wat deze sector de jongeren kan bieden. Zowel bedrijven die op de vakbeurs staan als ook niet deelnemende bedrijven aan de vakbeurs kunnen in een 1500 m2 grote hal die afgezonderd is van de beursvloer doe-activiteiten aan jongeren aanbieden. Deze activiteiten duren tot ca. 16.00 uur. De DOE activiteiten zijn opdrachten welke u zelf bedacht heeft en gekoppeld zijn aan een kenmerkende activiteit voor uw bedrijf waar uw jonge werknemers voor zoekt.

De jongeren zijn vrij breed georiënteerd (van potentiële carrosseriebouwer, schadehersteller, autospuiter, personenauto/truckmonteur, monteur mobiele werktuigen tot logistiek medewerker, chauffeur, metaalbewerker tot elektromonteur) en wij willen dan hier ook graag breed op insteken met de doe-opdrachten. Te denken valt aan bijvoorbeeld het sleutelen aan een trailer, iets monteren, een laadklep, een laadkraan, een virtuele ervaring en noem maar op!

Pitches (alleen voor beursdeelnemers van Transport Compleet)

Voorafgaand aan de openingsuren van de beurs (beurs opent om 14.00 uur) kunnen de studenten langs bedrijven op de beursvloer en bent u in de gelegenheid om in een minuut of 10 aan een groep studenten uw bedrijf uitgebreid onder de aandacht te brengen en middels een korte presentatie aan te geven wat u de scholieren kunnen bieden. Vooraf weet u exact welke groep studenten om welke tijd bij uw stand aanwezig zal zijn. De pitches zijn mogelijk van 12.30 tot 14.00 uur.

Master Milo

Het zou erg leuk zijn als de bekende YouTuber ‘Master Milo’ ook deze DOE-activiteiten bezoekt. Hij is immers heel bekend onder de technische VMBO-scholieren. Onlangs heeft Master Milo in opdracht van CarrosserieNL een 4x4 omgebouwd en aangepast zodat hiermee boomstammen geladen en vervoerd kunnen worden. Dit heeft dit de afgelopen weken kunnen volgen op zijn YouTube-kanaal. Zo is er ook een kraankeuring uitgevoerd door ALK keurmeester Ad Jansen.

Interesse?

Hebt u interesse in de pitches voorafgaand aan de vakbeurs (alleen voor beursdeelnemers) en/of doe activiteiten (ook voor niet-beursdeelnemers) meld u zich dan bij Ilse Bartels of Jasper Burgers. Hun contactgevens vindt u hiernaast.


Contactpersoon
Jasper Burgers
Jasper Burgers
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4993
Ilse Bartels
Ilse Bartels
Eventcoördinator
+31 20 504 4988