Branche start vacature-onderzoek

15 januari 2020

In alle technische sectoren is sprake van toenemende schaarste aan gekwalificeerd personeel, ook in de mobiliteit hebben we ermee van doen. Aanleiding voor de branche om nader onderzoek te doen naar vacatures. U wordt binnenkort uitgenodigd deel te nemen aan een enquête daarover.

Vakmannen en -vrouwen zijn essentieel voor de toekomst van onze branche; zonder voldoende kwalitatief geschoold (technisch) personeel kan onze branche onvoldoende inspelen op de snelle ontwikkelingen in onze sector. Het thema speelt branchebreed en daarom werken RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA en VACO hierin samen.

De gezamenlijke aanpak zal gericht zijn op instroom en behoud van (technisch) personeel voor onze branche. Daarvoor worden nu plannen gesmeed. Om de samenwerking te laten slagen starten wij met een gezamenlijk onderzoek naar openstaande vacatures, als vervolg op de eerder door BOVAG uitgevoerde vacaturemonitor. We willen vooral weten hoeveel (en welke) vacatures nu maar ook in de nabije toekomst actueel zijn.

Heeft de automotive en tweewielersector straks meer of minder medewerkers nodig en wat wordt van toekomstig personeel verwacht, gezien de snelle technische ontwikkelingen? En via welke kanalen werven ondernemers de nieuwe generatie om in uw bedrijf te komen werken? Hoe profileert u zich hierbij als een aantrekkelijke werkgever? Het zijn allemaal vragen waarbij we op dit moment nog een onvoldoende helder beeld bij hebben.

Daarom starten wij de komende weken een gezamenlijk arbeidsmarktstudie, die onderzoeksbureau VMS | Insight met een digitale enquête voor ons uitvoert. Met de resultaten gaan wij werken aan oplossingen, in uw voordeel.

Uw medewerking

Als lid van RAI Vereniging ontvangt u dus binnenkort (in de laatste week van januari) van VMS | Insight een verzoek om deel te nemen aan de enquête. Wij willen u vriendelijk vragen om uw medewerking.

De enquête wordt uitgevoerd namens BOVAG, FOCWA, VACO en RAI Vereniging. Mocht u in tussentijd nog vragen, opmerkingen en/of suggesties hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, via uw eigen sectie of met Henk Bos, manager leden- en verenigingszaken, h.bos@raivereniging.nl / 020 5044994.

Henk Bos
Manager Leden- en Verenigingszaken