RAI CarrosserieNL, TRTA en RAI Aftermarket Truck & Trailer Netwerk bespreken collectieve belangen

8 oktober 2019

In een gezamenlijk initiatief kwamen op 26 september voor de eerste maal vertegenwoordigers vanuit drie geledingen binnen RAI Vereniging bijeen. Clubs die actief zijn in het bouwen en/of onderhouden van transportmiddelen op het gebied van carrosserie, trailer en truck.

scenarioplanning

Om de samenwerking te zoeken in strategische onderwerpen bij wet- en regelgeving, onderwijs en arbeidsmarkt, marktonderzoek, events en collectieve promotie en van gedachten te wisselen over waar we meer kunnen samenwerken en elkaar binnen RAI Vereniging versterken.

Aanwezig waren namens TRTA: Rogier Laan (TIP Trailers) en Hans den Hartogh (Den Hartogh Transport), vanuit RAI CarrosserieNL: Cor van Bergen Bravenboer (D-TEC Products) en Ernst Jansen (Truck Support Venlo) en RAI Aftermarket: Ton van Tilburg (AVT) en Ronald Bulthuis (Bulthuis).

Concreet benoemd werden onderwerpen rond instroom, opleidingen, keurmerken, datadelen en WLTP, die door het secretariaat verder worden uitgewerkt en opgepakt. De groep is voornemens elkaar tweemaal per jaar te ontmoeten. Zo kunnen we elkaar aanvullen en voorkomen dat we dingen dubbel doen.

Tom van Steijn
Sectiemanager RAI CarrosserieNL