Leren van Toyota over beter produceren

11 januari 2019

Lean Improvers, specialist in het optimaliseren van bedrijfsprocessen, heeft voor leden van RAI Vereniging op 29 januari in Houten het seminar “Continu verbeteren – hoe doe je dat?” ontwikkeld. Speciaal voor dit seminar hebben zij Isao Yoshino uitgenodigd, die 40 jaar bij Toyota als manager werkte aan verbeterprojecten.

Elke organisatie wil het vandaag beter doen dan gisteren. En morgen natuurlijk weer beter dan vandaag. Toch lukt dit het ene bedrijf makkelijker dan het andere.

Hoe komt dat? Wat zou u hierin bijvoorbeeld kunnen leren van Toyota, een van de grootste autoproducenten ter wereld?

Seminar “Continu verbeteren – hoe doe je dat?”

Lean Improvers haalt, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), Isao Yoshino naar Nederland. Isao Yoshino werkte 40 jaar bij Toyota als manager en geeft tijdens zijn aanwezigheid in Nederland een kosteloos seminar, “Het verkrijgen van een continue verbetercultuur”, voor de relaties van Lean Improvers.

Wilt u zich laten inspireren?

Programma

Tijdens dit seminar zal de heer Yoshino ingaan op de geschiedenis van Toyota, hoe het bedrijf zich ontwikkelde tot een autofabrikant van wereldklasse. Belangrijk hiervoor was het stapsgewijs ontwikkelde Toyota Production System, maar ook de implementatie van Total Quality Management. Dit ging niet vanzelfsprekend, onderweg heeft het bedrijf veel (moeten) leren.

Leiderschap binnen Toyota

De heer Yoshino zal ook praten over de ontwikkeling van leiderschap binnen Toyota. Hij geeft aan wat de taken en verantwoordelijkheden van managers bij Toyota zijn en hoe hierop de nadruk gelegd werd in het Kan-Pro project waarin meer dan 800 managers participeerden.  Het is een uniek project waar westerse bedrijven veel van kunnen leren op het terrein van continue verbeteren en het scheppen van de juiste cultuur daarvoor.

Meer informatie en aanmelden

Aan het seminar zijn geen deelnamekosten verbonden. Het seminar is gericht op directie en hoger management (beslissingsniveau). Er is plek voor maximaal 70 personen, waarbij de volgorde van aanmelding bepalend is. Per bedrijf kunnen maximaal 2 personen deelnemen

Aanmelden kan op dit mailadres, graag met vermelding van de naam/namen en functie(s).

 

Hebt u vooraf nog behoefte aan wat meer informatie, dan kunt u contact opnemen met:

RAI Vereniging
Roelof de Haan

Europaplein 6
1078 GZ Amsterdam
Tel: 020-504 49 98
r.d.haan@raivereniging.nl
www.raivereniging.nl

Lean Improvers
Arie Pieter van Wensveen

Keulenstraat 8-i
7418 ET Deventer
Tel: 088 - 456 1234
a.van.Wensveen@lean-improvers.nl
www.lean-improvers.nl