Subsidieregeling Amsterdam voor snorfietsers voorlopig van de baan

29 november 2018

Amsterdam ziet voorlopig af van de regeling voor eigenaren van snorfietsers die over willen stappen op een schoner alternatief.

Eerder maakte de gemeente bekend dat daar vanaf januari 1,3 miljoen euro beschikbaar voor zou komen. Zo hoopte het college bij te dragen aan een betere luchtkwaliteit in de stad.

Wij brachten u daarvan op de hoogte met dit nieuwsbericht.

De gemeente wilde met de subsidieregeling snorfietsbezitters stimuleren om over te stappen op een schoner elektrisch voertuig of zelfs een fiets.

Maar de raadscommissie Mobiliteit bracht deze week een negatief advies uit, en dus trekt de gemeente de subsidieregeling voorlopig weer in.  

 

Effectief?

De raadscommissie vraagt zich af of de subsidieregeling wel effectief is. Daarom moet eerst nog een aantal zaken worden uitgezocht, voordat de subsidieregeling er daadwerkelijk komt. Bijvoorbeeld wat er met de oude snorfietsen gaat gebeuren en wie er precies in aanmerking komen voor de subsidie.

De subsidieregeling zou op 1 januari 2019 ingaan en een jaar later komen te vervallen. Voor de regeling zou ruim 1,3 miljoen euro vrij worden gemaakt door het college. Afhankelijk van het vervangende voertuig kon 250, 450 of 750 euro worden aangevraagd.

Bron: Parool