Informatiebijeenkomst inname en verwerking van lithiumbatterijen

15-03-2018

Op donderdag 5 april organiseren ARN en RAI Vereniging een informatiebijeenkomst over de activiteiten die ARN onderneemt bij de inzameling en verwerking van lithiumbatterijen.

ARN PST fabriek

Elektrische mobiliteit is niet meer uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Van tweewieler tot auto; geheel of gedeeltelijk elektrisch aangedreven voertuigen vinden steeds vaker hun weg naar de eindgebruiker. De energiebron is veelal een lithiumbatterij.

Producenten zijn verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking op het moment dat deze batterijen worden afgedankt. Dit is geregeld in het Besluit beheer batterijen en accu's (Bbb).

Dienstverlening ARN
Wat doet ARN precies en wat betekent ARN voor u in de praktijk? Graag bespreken we dit samen met u tijdens de informatiebijeenkomst. Naast informatie over de inzameling en recycling van batterijen, kunt u kennismaken met de demontagetraining hybride en elektrische auto's voor autodemontagebedrijven die ARN in Tiel verzorgt. Ook ziet u een oplossing voor veilig vervoer van niet transportzekere batterijen. Daarnaast krijgt u een toelichting op de marktontwikkelingen, ontwikkelingen op het gebied van batterijtechnologie en over de dienstverlening van ARN.

Voor wie?
Het eerste deel van het programma (tot 13:00 uur) is voor de voertuigimporteurs die zijn aangesloten bij ARN voor de inzameling en verwerking van aandrijfaccu’s (van elektrische auto’s), op zowel operationeel als managementniveau. Andere geïnteresseerden stappen in het programma in vanaf 13:00 uur.

Programma

12.00-12:15 uur:

Ontvangst en registratie deelnemers

12.15-13.00 uur:

Welkom door Wijnand de Geus, RAI Vereniging

 

Hector Timmers, ARN Jaaroverzicht activiteiten 2017 met een toelichting op de financiële stand van zaken (incl. lunch)

13.15-14.15 uur:

Demonstratie demontagetraining hybride en elektrische auto's

14.30 uur:

Het landschap van elektrische mobiliteit - Wout Benning, RAI Vereniging

14.50 uur:

Ontwikkelingen op het gebied van batterijtechnologie - Koen Broes, DNV GL

15.10 uur:

Hoe vult ARN wettelijke verplichtingen voor deelnemende importeurs in - Hector Timmers, ARN

15.30 uur:

Afsluiting en borrel

Aanmelden
U kunt zich voor de informatiebijeenkomst aanmelden door voor 1 april een e-mail met uw gegevens te sturen aan info@arn.nl. Heeft u zich al eerder aangemeld n.a.v. de Save the Date, dan is opnieuw aanmelden niet nodig.

Locatie
U bent van harte welkom bij de Post Shredder Technologie-fabriek, aan de Biezenwei 3 in Tiel.

 

 

Gerelateerde dossiers