Amsterdam introduceert extra subsidie elektrische bestelauto

09-01-2018

Amsterdam heeft voor 2018 een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen voor volledige elektrische bestelauto's. Gestapeld met een al bestaande regeling, kan tot 10.500 euro subsidie worden ontvangen.

elektrische auto

Deze nieuwe regeling komt bovenop de al bestaande regeling.

De hoogte van de nieuwe subsidie is 5.500 euro voor de aanschaf van een nieuwe 100 procent elektrische bestelauto voor ondernemers die minimaal 3 keer per week in de stad rijden.

Ondernemers konden al 5.000 euro subsidie krijgen als zij minimaal 8.000 kilometers per jaar in de stad rijden. Zakelijk rijders die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen hierdoor in totaal 10.500 euro subsidie.

Het extra geld voor de nieuwe regeling, ruim 330.000 euro, is afkomstig van de Rijksoverheid om schoon rijden in Amsterdam te stimuleren. Voor deze regeling geldt 'op is op'. En een ondernemer ontvangt maximaal voor twee nieuwe elektrische bestelauto’s subsidie.

Overzicht
Een overzicht van alle subsidies in Amsterdam en andere Nederlandse gemeenten voor elektrische auto's en laadpunten, vindt u op de site van Nederland Elektrisch.