Wat brengt coalitievorming de mobiliteit?

17-03-2017

De komende periode gaat VVD'er Edith Schippers als verkenner gesprekken voeren met politieke partijen, om te onderzoeken welke coalities er na deze uitzonderlijke verkiezingen mogelijk zijn.

Tweede Kamer

RAI Vereniging heeft vier mogelijke scenario’s uitgewerkt. Natuurlijk onder het voorbehoud van een hoog gehalte ‘koffiedik kijken’, want er zijn immers in theorie zo’n 25 coalities te vormen.

Pittige klus
Dat dit "een pittige klus" zal worden stelde onze voorzitter Steven van Eijck ook al vast, in zijn statement daags na Verkiezingsdag.

Scenario's
Wij brengen in kaart hoe de partijen in de vier mogelijke coalities denken over mobiliteitsonderwerpen, zoals betalen voor gebruik, verkeersveiligheid, emissieloos rijden etc.

Hiernaast kunnen leden een document met de vier scenario’s downloaden.

Mobiliteitsdebat
Op 9 maart jl. vond het Nationaal Mobiliteitsdebat plaats. Het gehele debat is op video vastgelegd, zodat politieke fijnproevers het nog eens kunnen terugkijken.

Meer informatie: Miranda Maasman, public affairs adviseur