Voorzitter RAI Vereniging: ‘’Hoogste tijd voor invoering kilometerheffing”

21 november 2016

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck vindt het de hoogste tijd om in actie te komen tegen de files.

File

Deze oproep deed hij in de uitzending van Nieuwsuur op vrijdag 19 november.

Voor RAI Vereniging is de kilometerheffing het meest eerlijke systeem om autogebruik te belasten en tevens het meest effectieve systeem om de files aan te pakken.

De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in de aanpak van ons wegennet. Dit extra asfalt is absoluut belangrijk voor een betere doorstroming, maar we zien ook dat op veel plekken de filedruk weer is toegenomen.

Bouwen, benutten én beprijzen
We moeten dus naast bouwen en beter benutten, ook gaan beprijzen en het gedrag van reizigers daarmee beïnvloeden.

Met invoering van een kilometerheffing gaan reizigers een bewuste financiële afweging maken om wel of niet op de weg te gaan. We kunnen een file al oplossen door tien procent van het verkeer eruit te halen.