Betalen naar gebruik in het nieuws

03-11-2016

De afgelopen dagen staat betalen naar gebruik (kilometerheffing, rekeningrijden) volop in de belangstelling van de media. Steven van Eijck is daarbij veelvuldig om commentaar gevraagd.

Snelweg

De aandacht werd in gang gezet door het Mobiliteitsbeeld 2016 van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) van vorige week, waarin werd voorspeld dat de files in de komende vijf jaar met 38 procent zullen groeien.

Het televisieprogramma EenVandaag sprong daar op in met een stevig uitgewerkt item op zaterdag 29 oktober jl. Steven van Eijck was daarin, naast hoogleraar Bert van Wee van de TUDelft, prominent aanwezig.

Een groot aantal andere media haakten hierop in. Het leidde zelfs tot een klein relletje in het Financieele Dagblad tussen ANWB en RAI Vereniging. In Automotive Management online werden de plooien als snel weer rechtgetrokken onder de kop ‘RAI Vereniging geeft gas, ANWB remt af’.

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de boeg en de oplopende filedruk in de herfst- en winterperiode zal dit onderwerp nog regelmatig terugkomen in de media.

Zie ook ons dossier: Betalen naar gebruik

Meer informatie: Cees Boutens