ECF publiceert rapport over Europese fietsmarkt 2015

14-10-2016

De European Cyclists' Federation (ECF) heeft op basis van cijfers van CONEBI (de Confederatie van de Europese fietsindustrie) de European bicycle market analysis 2015 uitgebracht.

logo ECF

Dit rapport biedt inzicht in de fietsmarkt van het afgelopen jaar en toont de sterke invloed van het dagelijks fietsen op de nationale economieën aan.

Zoals ECF het verwoordt: “meer fietsers betekent meer omzet”. Zo blijkt uit het rapport dat landen met een traditioneel sterke fietscultuur (waaronder Nederland) de hoogste fietsgerelateerde omzet hebben.

Een drietal punten uitgelicht:

  • Investeren in fietsinfrastructuur brengt meer mensen op de fiets. Dit helpt bij het bereiken van een aantal EU-doelstellingen op het gebied van milieu en de volksgezondheid. 
  • Vanwege de populariteit van e-bikes is het cruciaal om de infrastructuur aan de behoeften van e-bikes aan te passen ten einde de verkeersveiligheid te waarborgen 
  • De fietsindustrie in Europa is in veel betere vorm dan de auto-industrie, ondanks de enorme overheidssteun aan de automobielsector. De fietsindustrie in Europa is stabiel en zelfs groeiend in de afgelopen jaren en draagt bij aan de werkgelegenheid.