Fietsflat Hengelo

07-07-2016

Vorige week hebben de gemeente Hengelo en ProRail een nieuwe fietsflat in gebruik genomen. Een bijzonder bouwwerk, met maar liefst 2.200 plekken.

fietsenstalling

Steeds meer reizigers pakken de fiets naar station Hengelo. ProRail heeft daarom samen met de gemeente Hengelo, de provincie Overijssel en de Regio Twente met deze fietsflat een grotere en beter bereikbare fietsenstalling naast het station gerealiseerd.

Deze, vanuit architectonisch oogpunt bijzondere fietsflat, telt in totaal 2.200 gratis fietsparkeerplekken, wat een verdubbeling betekent van het aantal plaatsen. Dit aantal kan in de toekomst nog verder worden uitgebreid.

De rekken op de bovenste verdieping kunnen ook nog gedubbeld worden. Daardoor ontstaat ruimte voor nog eens vier- tot vijfhonderd fietsen.

ProRail investeerde samen met de gemeente Hengelo en de provincie Overijsel 3,5 miljoen euro in deze nieuwe fietsvoorziening.

 

Ruimte voor de fiets
De fietsflat is onderdeel van het programma Ruimte voor de Fiets bij stations. Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken verbetert ProRail fietsenstallingen bij stations. De afgelopen jaren heeft ProRail 425.000 nieuwe fietsplaatsen gebouwd en gemoderniseerd.

Bij de stations zijn in totaal nu 450.000 plekken om je fiets te stallen. In 2030 moeten het aantal doorgroeien naar 600.000.