Voorbereiding 5e ‘Made in Holland Tech-Day’ bij Mercedes Benz PKW

28-06-2016

Het RAI Industry Platform organiseert al enkele jaren ‘Made in Holland Tech-Days‘, succesvolle ‘handelsmissies nieuwe stijl’ met als doel innovatieve Nederlandse toeleveranciers op het hoogste engineering- en inkoopniveau bij OEM’s te introduceren.

Eerdere ‘Tech-Days’ waren bij BMW, Toyota, Jaguar Land Rover & Volvo Car & truck. De voorbereidingen voor de 5e ‘Tech-Day’, bij de personenwagendivisie van DAIMLER in Sindelfingen zijn inmiddels opgestart.

Interesse kenbaar maken
Nederland heeft een vitale automotive sector. Diverse Nederlandse bedrijven en hun innovatieve producten staan in de belangstelling van DAIMLER.

Om deze brede expertise op het netvlies van DAIMLER te krijgen vragen wij u ook ditmaal een ‘Innovation Profile Report’ in te vullen. Het gaat daarbij nadrukkelijk om nieuwe (niet eerder bij DAIMLER gepresenteerde) technologie. U kunt dit formulier bij ondergetekende opvragen; inzenden daarvan kan tot uiterlijk 11 juli 2016.

Selectieprocedure
Op dringend verzoek van de directie van de personenwagendivisie van Mercedes-Benz vindt ditmaal een zeer strenge selectie plaats gebaseerd op nieuwe innovaties. Wij hebben begrepen, dat bedrijven die reeds bestaande technologie en productiecapaciteit e.d. willen presenteren, grote kans maken niet uitgenodigd te worden. Vandaar dat het, meer dan bij voorgaande “RAI Made in Holland Tech-Days” van belang is op het “Innovation Profile Report”, duidelijk uw nieuwe technologie, voorzien van foto’s of tekening naar voren te laten komen. Als in de vervolgstappen uw bedrijf wordt uitgenodigd, betekent dit echter, dat u een zeer reële kans op succes hebt.

Focus ligt hierbij op slimme oplossingen voor connectiviteit, smart mobility, geavanceerde materialen en CO2-uitstootbeperkende technologieën. Inclusief oplossingen voor het lichter fabriceren van voertuigen.

Programma
De verdere voorbereidingen voor een avondvullend programma voor het topmanagement, VIP-tour, presentaties over Nederland als High Tech Automotive Industry land en natuurlijk de Tech Day Expostie zelf zijn eveneens opgestart. Wij streven hierbij naar een 2-daags event in STUTTGART in de periode november/december 2016.

Meer informatie: Jeroen van de Braak