Nieuw bestuur voor de Bus and Coach of the Year jury

09-06-2016

De International Bus and Coach of the Year jury heeft tijdens haar onlangs gehouden jaarvergadering een nieuw bestuur aangesteld.

Bus and coach of the year

Tot nieuwe president is gekozen Tom Terjesen uit Noorwegen, de nieuwe vicepresident is Jos Haas (Nederland) en als secretaris is Andreas Heise (Duitsland) gekozen.

De laatste vijftien jaar is de de 'International Bus and Coach of the Year jury' geleid door haar president Stuart Jones. Eerder dit jaar liet hij weten niet voor een nieuwe termijn in aanmerking te willen komen.

Stuart Jones heeft tijdens zijn presidentschap de International Bus and Coach of the Year jury gemaakt tot wat het vandaag de dag is, een organisatie met 21 juryleden afkomstig uit evenveel Europese landen. De juryleden zijn allen vakjournalisten werkend voor gerespecteerde vaktijdschriften gespecialiseerd in bedrijfswagens (commercial vehicles) met openbaar- en collectief personenvervoer per bus en touringcar als specifieke aandachtsgebieden.

Hij heeft de International Bus and Coach of the Year jury gestuurd door soms moeilijke tijden en heeft zich beijverd voor toetreding van nieuwe landen en dus leden. Inmiddels zijn dat er 21. De International Bus and Coach jury is hem veel dank verschuldigd voor zijn inzet en niet aflatende enthousiasme voor het vak van 'busjournalist'. Mede dankzij hem ervaren de constructeurs de International Bus and Coach Award als dé toonaangevende Europese prijs. De komende jaren blijft hij verbonden aan de jury als 'gewoon' jurylid.

De nieuw gekozen president Tom Terjesen was tot nu toe vicepresident van de International Bus and Coach of the Year jury. Hij is de oprichter, eigenaar en hoofdredacteur van een van de belangrijkste vaktijdschriften in de bus- en touringcarsector in Noorwegen, Buss Magasinet. Tom maakt sinds 2009 deel uit van de International Bus and Coach of the Year jury.

De nieuwe vicepresicent, Jos Haas, is sinds 2003 lid van de International Bus and Coach of the Year jury. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als vakjournalist in de bus en touringcarsector en is oprichter, eigenaar en hoofdredacteur van het vaktijdschrift Touringcar & Bus.

Andreas Heise is recent benoemd tot hoofdredacteur van de Duitse vaktijdschriften OMNIBUSREVUE and BUSFahrer, uitgegeven door Springer Fachmedien München. Hij is de opvolger van Birgit Bauer die voor hem ook al vele jaren secretaris was van de International Bus and Coach of the Year jury.

The International Bus and Coach of the Year jury bestaat uit 21 leden uit evenzoveel Europese landen. Het nieuwe bestuur is gekozen tijdens de op 3 juni gehouden jaarvergadering die plaatsvond gedurende de Bus Euro Test van 31 mei tot 3 juni 2016 in Brussel.

Ieder jaar organiseert de International Bus and Coach of the Year jury een Bus of Coach Euro Test. Volgend jaar wordt de Coach Euro Test in Zweden gehouden. Deze test resulteert in de Award 'Bus/Coach of the Year'. Dit jaar wordt de winnaar van de Bus Euro Test gehuldigd met de titel 'Bus of the Year 2017' tijdens de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover. Een maand eerder, 22 augustus, wordt de winnaar bekend gemaakt via de publicaties van de juryleden.

Vlnr: vicepresident Jos Haas, president Tom Terjesen, secretaris Andreas Heise.