Fietsnetwerk Brabant voorzien van beacon-technologie

09-06-2016

Het fietsnetwerk in Noord-Brabant is voorzien van nieuwe overzichtspanelen voorzien van beacon technologie. Daarmee krijgen fietsers informatie over de omgeving.

Beacons zijn kleine zendertjes die gebruik maken van Bluetooth Low Energy-technologie voor een draadloze verbinding. Deze kunnen gericht informatie sturen en ontvangen naar en van mobiele telefoons als deze in de buurt zijn.

Zo kunnen beacons bijvoorbeeld in een museum meer informatie sturen over een kunstwerk waar iemand naar kijkt. De informatie kan alleen verzonden worden als een specifieke app gedownload is door de gebruiker.

HR Groep heeft informatiepanelen geplaatst op het fietsnetwerk in Zuidoost-Brabant met daarin de beacon-technologie gemonteerd.

Fietsers met een route-app ontvangen tijdens het fietsen op bepaalde momenten actuele omgevingsinformatie: van cultuurhistorische feiten en landschapskenmerken, tips en foto’s, tot aantrekkelijke kortingsacties bij cafés en restaurants langs de route.

Brabant is de eerste provincie in Nederland die deze techniek in het kader van haar 'vrijetijdseconomie' toepast. De regio Zuidoost-Brabant is de eerste regio in Brabant waar de werkzaamheden nu zijn afgerond. De overige regio’s volgen in de loop van 2016 en 2017.

Bron: VerkeersNet