Fabrikanten bezoeken ARN-bedrijven

03-06-2016

Deze week heeft een aantal vertegenwoordigers van autofabrikanten ARN-bedrijven bezocht. De ELV managers van Opel, Ford, BMW, de VAG-merken, Volvo en Fiat brachten deze week een tweedaags werkbezoek aan Nederland.

Auto op hefbrug

Zij wilden zich met name op de hoogte stellen van de wijze waarop moderne autorecycling gebeurt.

Top
De Nederlandse autodemontagebedrijven kunnen zich meten met de internationale top op het gebied van recycling en vooral op de wijze waarop gebruikte onderdelen worden opgeslagen, geadministreerd en (via het web) worden verkocht.

Uiteraard is ook gesproken over de wijze waarop ARN de recyclingvergoeding in de toekomst wil afbouwen en hoe autodemontagebedrijven deze teruglopende vergoedingen kunnen compenseren.

Autohotel
In totaal bezochten de ELV-managers vier locaties, waaronder autodemontagebedrijf Kempenaar in Driebergen waar een grote investering is gedaan in een ‘autohotel’.

Dat is een moderne opslag voor wrakken en schadeauto’s waar niet meer zoals vroeger eerst alle onderdelen worden gestript van het voertuig maar het gehele voertuig wordt opgeslagen totdat een geïnteresseerde koper bepaalde onderdelen besteld. Ook werd gekeken naar het moderne opslagsysteem van kleinere onderdelen.