Antivriesasfalt doorstaat wintertest

21-01-2016

Het antivriesasfalt dat is aangebracht op De Snelbinder, de fietsverbinding over het Vlietpolderplein in Naaldwijk, werkt. Dit blijkt uit testen die dezer dagen zijn uitgevoerd, aldus de provincie Zuid Holland.

Door het antivriesasfalt bevriest het wegdek in de winter tot minimaal -5°C niet, waardoor het veiliger is voor fietsers.

Sensoren in het wegdek meten verschillende zaken, zoals temperatuur, vochtigheid en zoutgehalte van het wegdek. Op basis van deze gegevens is te achterhalen of het antivriesasfalt haar werk doet.

Een visuele inspectie De Snelbinder bevestigt dit. Het asfaltwegdek had een temperatuur onder nul en er vond geen ijsvorming plaats.

De Snelbinder werd in juni 2015 voorzien van innovatief en duurzaam asfalt. Volgens de provincie is het – behalve dat het anti-vries eigenschappen heeft – duurzamer, veiliger voor de fietser en goedkoper in realisatie en onderhoud. Aannemer Mourik Groot-Ammers B.V. heeft het asfalt voor de Nederlandse markt ontwikkeld en heeft het aangebracht op de fietsverbinding.

Bron: Verkeersnet