Mini Symposium HAN 12 april: Spring mee in het gat tussen auto en fiets!

17-03-2016

Door de snelle ontwikkelingen in mobiliteit ontstaat er ruimte tussen de auto en de fiets en dat wil de HAN Automotive Research graag verder verkennen, te beginnen met een Mini Symposium.

Op dinsdag 12 april vanaf 14.30 uur ontvangt HAN Automotive Research u graag in Arnhem. Uitvoerige informatie over het programma vindt u op de website van HAN.

Gat
Tussen de auto en de fiets zullen diverse nieuwe soorten voertuigen ontstaan, vaak aangeduid als ‘light electric Vehicles (LEV)’. De concrete marktvraag wordt belicht door onder anderen PON en JUIZZ en design experts vertellen wat er komt kijken bij het ontwerp van een nieuw voertuig en wat er met bestaande technologie gerealiseerd kan worden.

Uiteraard wordt belicht waarom het voor bedrijven interessant kan zijn om nu “mee te springen in dit gat” en te participeren in een concreet ontwikkeltraject van een revolutionair multifunctioneel elektrisch voertuig. Er wordt kans geboden om te participeren in een gemeenschappelijk gesubsidieerd ontwikkeltraject.

Door het juist combineren van de vakgebieden: Drivetrain Technology, Light Weight Design, Control Systems Engineering en Vehicle Dynamics kunnen specificaties gerealiseerd worden die de fiets en de auto overstijgen. HAN Automotive Research legt overigens ook graag uit hoe deze kennisgebieden nu al ingezet kunnen worden om eigen productontwikkelingen te ondersteunen.

Vakblad AMT schreef over dit evenement een lezenswaardig verslag.