Overgang Part-One naar Partslink24 probleemloos verlopen

03-03-2016

Part-One, het Nederlandse platform van originele onderdelen van elf automerken, werkt sinds 1 maart samen met Partslink24. Vanuit een uniforme catalogus kunnen vrije garages en fastfitters dan permanent online beschikken over OEM-parts van 31 automerken.

Part-One

In de periode tot 1 september worden alle Part-One-klanten overgezet naar Partslink24. In één klap krijgt de universeel toegang tot de onderdelen van twintig automerken extra (nu 11 en met Partslink24 31 merken).

Dankzij de uniformiteit van de nieuwe catalogus zijn de originele onderdelen makkelijker en 24/7 te vinden: de online gebruiker hoeft maar één database te leren kennen in plaats van per merk een verschillende. De merkdealer krijgt de mogelijkheid om actieprijzen in het systeem te laden, zodat de universele klant precies weet waar hij qua marge aan toe is.

Tot slot beschikt Partslink24 over een campagnemodule waarmee iedere individuele dealer snel en eenvoudig een eigen productactie kan inzetten voor zijn klanten.

Migratie
Om een soepele migratie te garanderen, verloopt de overgang naar de Partslink24-omgeving grotendeels automatisch. Gebruikers hebben in week 7 een informatiebrochure toegestuurd gekregen. Vervolgens hebben zij in de nacht van 29 februari op 1 maart per e-mail hun nieuwe login-gegevens ontvangen. Zij moeten zelf uiterlijk 1 september hun Part-One abonnement stop te zetten en het nieuwe abonnement te activeren.

Overgangsperiode
Toegang tot de onderdelencatalogus verloopt dan via de op de Part-One Portal geïntegreerde I-frame van Partslink24. Het tussenliggende half jaar geldt als een gratis overgangsperiode, waarin ook de ‘normale' Part-One-login blijft werken. Eerder deze maand kregen de merkdealers op vier verschillende locaties in het land reeds voorinformatie.

De technische informatie van alle deelnemende merken blijft toegankelijk middels de Part-One Portal, zoals dat gebruikelijk was.

Part-One staat van 8 t/m 10 maart op de vakbeurs Autoprof Gorinchem. Daar kunnen bezoekers terecht voor nadere informatie over de mogelijkheden van de portal, alsmede over de integratie in de Part-One Portal van Partslink24.