AVERE E-mobility Conference, een nieuwe versnelling in elektrisch vervoer

29-02-2016

Op woensdag 13 april is Amsterdam even EV-hoofdstad van de wereld. Toonaangevende sprekers en geïnteresseerde bezoekers uit binnen- en buitenland komen tijdens de AVERE E-mobility Conference samen om de transitie van fossiel naar elektrisch te bespreken en te versnellen; met het klimaatakkoord als richtlijn en Nederland als belangrijkste case.

De uitkomsten van de conferentie worden op 15 april aangeboden aan de Informele Milieuraad.

Met keynotes van kaliber, inspirerende workshops, een Living Lab Space en een walking dinner met bezielende presentaties, is de AVERE E-mobility Conference (AEC) dé Nederlandse EV-bijeenkomst van 2016.

Toonaangevende sprekers:

  • Diarmuid O’Connell (Vice President Business Development Tesla Motors) 
  • Tom Turrentine (Director PHEV Research Center at ITS-Davis) 
  • Maarten Steinbuch (Professor in Systems- and Contro TU/e) 
  • Christina Bu (Secretary General Norwegian EV Association) 
  • France Lapron (Transportation Electrification Hydro Québec) 

 

Nog meer sprekers vindt u hier.

Theorie en praktijk
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam is op 13 april de locatie waar EV-specialisten en –geïnteresseerden elkaar ontmoeten om kennis en ervaringen te delen. Op basis van vijf thema’s wordt de huidige stand van zaken besproken en vooruit gekeken naar de toekomst van elektrische mobiliteit. 

Op donderdag 14 april krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om mee te gaan op excursie. Op locatie in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam ervaren deelnemers de Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden in de praktijk. Ook is er ruimte om een bezoek te brengen aan de Innovation Expo bij het Filmmuseum Eye.

Informatie en kaarten
Kijk voor meer informatie en kaarten op www.aec.amsterdam. Early bird-tickets zijn beschikbaar tot 1 maart.

Partners
De AVERE E-mobility Conference is georganiseerd door AVERE, AVERE-vertegenwoordiging vanuit Nederland Elektrisch (FET), Amsterdam Elektrisch, MRA Elektrisch en Misteli Communicatie.

Sponsors
Het AEC 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, TU/Eindhoven, Amsterdam Elektrisch en MRA Elektrisch. Voor meer informatie over de sponsormogelijkheden neemt u contact op Jurre Zwinkels, jurre@misteli.nl.