Nominaties Fiets, E-bike en Speed E-bike van het Jaar 2016 bekend

16-02-2016

De onafhankelijke vakjury van de Fiets van het Jaar, E-Bike van het Jaar en Speed E-bike van het Jaar heeft afgelopen weekend in alle drie de categorieën drie nominaties gekozen.

logo FvhJ 2016 genomineerd

Met 43 inzendingen is deze editie van de Fiets van het Jaar-verkiezing de grootste ooit. Maar liefst 23 verschillende merken uit binnen- en buitenland hebben zich ingeschreven, waaronder negen merken die voor de eerste keer meedoen.

Nominaties Fiets van het Jaar 2016
Batavus Quip € 599,-
Cannondale Tesoro 2 € 1.299,-
Giant ToughRoad SLR1 € 1.199,-

Nominaties E-bike van het Jaar 2016
Batavus CNCTD E-go € 1.449,-
Giant Elegance E+ I Deluxe € 2.699,-
Klever 20’’ Compact E-bike € 2.999,-

Nominaties Speed e-bike van het Jaar 2016
Gazelle CityZen Speed € 3.099,-
Koga E-XLR 8 € 3.999,-
Moustache Friday 27 Speed € 4.199,-


Foto's
van de genomineerde fietsen vindt u in deze beeldbank.

Beoordeling door deskundige jury
De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, New Skool Media, redactie Fiets, Fietsersbond, ANWB en Bike Europe.

Verkiezingen
RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 29e keer. De uitreiking van de E-bike van het Jaar vindt voor de 6e keer plaats. Dit jaar wordt voor de tweede keer de prijs voor de Speed E-Bike van het Jaar uitgereikt.

De winnaars van de Fiets, E-Bike en Speed E-bike van het Jaar 2016 worden bekend gemaakt op maandag 4 april aanstaande tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Supernova, Jaarbeurs Utrecht.

Meer informatie over de Fiets Awards 2016 is te vinden op www.fietsawards.nl. Daar vindt u ook een uitgebreide productomschrijving en een foto van elke inzending.