Routebureau start in Zuidoost-Brabant met verbetering fietsroutenetwerk

12-02-2016

Routebureau Brabant werkt aan een verbeterd fietsroutenetwerk in de provincie Noord-Brabant. Het netwerk bestaat sinds 2001 en sindsdien is er veel veranderd.

Fietsvakantie

Na 14 jaar is een grondige vernieuwing noodzakelijk om het netwerk klaar te maken voor de komende jaren. Zo worden de centrumroutes vervangen door reguliere knooppuntentrajecten en wordt het netwerk op diverse plaatsen uitgebreid. Ook het vervangen van de overzichtspanelen staat op de planning. Deze krijgen een nieuwe lay-out en zijn gebruiksvriendelijker.

De werkzaamheden starten in de regio Zuidoost-Brabant en zullen daar vóór 1 mei 2016 klaar zijn.

Om de fietser ten tijde van de werkzaamheden goed te informeren worden er tijdelijke informatiepaneeltjes opgehangen. Daarnaast is via de website van VisitBrabant precies te zien waar, wanneer, welke werkzaamheden plaatsvinden.

Brabant fietsprovincie nr 1
In april zal een openingsmoment plaatsvinden voor dit deel van het netwerk. Het project draagt bij aan Brabants ambitie om fietsprovincie nummer 1 te worden en laat zien dat gastvrijheidsbeleving in de provincie hoog in het vaandel staat.

De routebureaus werken binnen het Landelijk Fietsplatform aan de kwaliteit van het Nederlandse fietsroutenetwerk. Dat is van bijzonder hoge kwaliteit maar heeft van tijd tot uiteraard onderhoud en herziening nodig.