Witte fietsenplan Rotterdam

04-02-2016

Rotterdam krijgt de komende twee jaar een witte fietsenplan. Eind volgend jaar moet je op 20 plekken in de stad een elektrische fiets, met een groot tabletscherm voorop, op straat kunnen meenemen.

Gobike elektrische deelfiets

Vooral voor toeristen, maar als je werkt in Rotterdam kan het ook handig zijn, denkt wethouder Pex Langenberg. Deze week werd het plan gepresenteerd.

"Je kunt naar een restaurant gaan en even wat eten. Vervolgens kom je weer terug, pak je dezelfde of een andere fiets die beschikbaar is en je vervolgt je route. Dat is het hele verschil. Je rijdt niet van en naar het station, maar in de stad van punt naar punt", zegt Langenberg.

Zo staan er onder andere fietsen nabij grote parkeerplaatsen. Anders dan bij bijvoorbeeld de OV-fiets kun je je fiets ook inleveren op een andere plek dan waar je deze ophaalt. Het idee is gekopieerd van het elektrisch fietsendeelplan GObike in Kopenhagen.

Lees een uitvoeriger artikel (met een filmpje van het Deense voorbeeld) op NOS op 3 en ook Verkeersnet besteedde er aandacht aan.