Nu ook winterbanden op ‘Kies de beste band’

29-10-2015

De meerjarige campagne 'Kies de Beste Band' wil consumenten en professionals bewuster maken van het belang van ‘de beste band’. De website heeft recent een update gehad en is uitgebreid met veel informatie over winterbanden.

Campagne Kies de beste band logo

Op www.kiesdebesteband.nl krijgen autoconsumenten nuttige tips: let op het bandenlabel, bekijk de bandentests, check uw bandenspanning, controleer uw banden regelmatig (profiel en beschadigingen) en ga naar een bandenspecialist.

Factsheets en FAQ's
Voor wie zich verder in specifieke wetenswaardigheden rond banden wil verdiepen, zijn heldere factsheets en veelgesteldevragenlijsten (FAQ's) beschikbaar.

Bijvoorbeeld over wat het belang is van de ‘beste’ banden, wat deze kunnen opleveren in de zin van veiligheid, energiebesparing en geluidsreductie, en over winterbanden en recycling.

 

Filmpjes
In een eigen YouTube-kanaal maakt 'Kies de Beste Band' de diverse aspecten van de beste banden op een laagdrempelige wijze aanschouwelijk. U vindt deze uiteraard ook terug op het kanaal van RAI Vereniging.

 

Tankshop en autobedrijf
Met inzet van verschillende media worden consumenten op de campagne gewezen. Bijvoorbeeld de afgelopen zomer via de informatieborden langs de snelweg (zogenoemde DRIPS) en nu op vele honderden plaatsen in de tankshop, bij het autobedrijf, schadebedrijf en bandenbedrijf.

 

Brede samenwerking
De publiekscampagne ‘Kies de Beste Band’ is een samenwerking van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Nederland = Duurzaam Doen), ANWB, BOVAG, Band op Spanning, Nederlandse Stichting Geluidshinder, RAI Vereniging, Vaco, VNA en NVR/RecyBEM.

Meer informatie: Eugène Moerkerk