Eerste SV-Industrieplatform bij Scheepsbouw De Vries

10-07-2015

De bescheiden entree van Koninklijke De Vries Scheepsbouw in Aalsmeer werkt enigszins ontnuchterend gezien de markt waar ze zich in begeven: superjachten voor de 'rich and famous'.

Henk de Vries Koninklijke De Vries

Zodra je de bescheiden dienstwoningen van de voormalige Scheepswerf De Vlijt gepasseerd bent, zie je al snel dat je op het juiste adres bent: in de verte vangen we al de eerste glimpen op van het casco van een jacht met de bescheiden lengte van 92(!) meter.

Directeur Henk de Vries (foto) haast zich te zeggen dat ze nog wel groter kunnen bouwen maar dan moeten uitwijken naar de vestiging in Makkum. In dezelfde moeite neemt hij de 25 SV-toehoorders mee in zijn industrie die door de bekende clientèle de afgelopen jaren behoorlijk in de spotlights staat.

Specialistisch
Hij laat de diverse uitdagingen die het familiebedrijf het hoofd moet bieden de revue passeren, van de zeer specialistische (30 a 40 stuks per jaar wereldwijd) markt tot de financiering en structuur van het 100% familiebedrijf. Elementen waar de aanwezige fabrikanten graag kennis van nemen, dat is tenslotte (naast het netwerk) het doel van het industrieplatform.

 

Dutch Built
De Vries sluit zijn verhaal in de voormalige zeilmakerij van Hali af en drie rondleiders nemen de groep vervolgens mee de werf op, waar een aantal jachten in diverse stadia van afronding staan. Dutch built staat in deze wereld voor de absolute top in afwerking en kwaliteit, en de hele productie en engineering ademt dan ook dit streven naar perfectie.

De middag werd afgerond door Michel Schuurman van MVO Nederland met een enthousiast betoog over de circulaire economie, en uiteraard ook met een drankje.

Volgende keer ook van de partij zijn? Hou onze aankondigingen in de gaten en dan heten we u graag welkom!