Scala aan activiteiten in Week van de RI&E

04-06-2015

Van 15 tot en met 19 juni zet ‘De Week van de RI&E’ veilig en gezond werken en de risicoinventarisatie en –evaluatie (RI&E) centraal. Ondernemers worden aangemoedigd en ondersteund om naast financiële risico’s ook de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in kaart te brengen.

De Week van de RI&E is een initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met MKB Nederland en de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken, met als basis de RI&E.

Met een zeer breed scala aan activiteiten, zoals workshops, inloopuren en opleidingen, worden zij daarbij ondersteund.

Waarom belangrijk
Het opstellen van een RI&E is wettelijk verplicht voor bijna alle ondernemers, maar het belang ervan is breder.

De organisatie achter de Week verwoordt dat zo: “Bij bedrijfsrisico’s wordt al snel gedacht aan financiële risico’s, terwijl een veilige en gezonde werkplek van belang is voor bescherming van werknemers én materieel. Bovendien levert het ondernemers voordelen: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers (=productie), een betere positie op de arbeidsmarkt en blijken andere processen ook vaak beter op de rit te hebben. De Risico-Inventarisatie en –Evaluatie (RI&E) vormt hiervoor de basis.”

Gratis RI&E-adviesgesprekken
Vragen over of je wel RI&E-plichtig bent of waar je moet beginnen? Inhoudelijke vragen? Of vragen over maatregelen en implementatie? Tijdens de Week van de RI&E organiseren verschillende partijen (telefonische) spreekuren waar je met je vragen terecht kunt.

Gratis RI&E-scans
Ben je al gestart met de RI&E en wil je weten of hij inhoudelijk volledig is, of wil je de actualiteit van de RI&E nagaan? Tijdens de Week van de RI&E zijn bij verschillende organisaties de scans gratis.

Gratis RI&E-workshops
Op verschillende plekken in het land worden tussen 15 en 19 juni workshops en seminars over de RI&E georganiseerd.

Korting op opleidingen
De preventiemedewerker werkt mee aan de uitvoering van de RI&E. In de Week van de RI&E bieden verschillende opleiders korting.

Gerelateerde dossiers