Subsidie voor aanschaf emissie-arme bestelauto's en taxi's

23-01-2014

In 2012 werd een landelijke subsidieregling geïntroduceerd om ondernemers te stimuleren om schone en zeer zuinige taxi’s, bestelauto’s of bijzondere voertuigen aan te schaffen. Deze regeling loopt nog door tot 1 januari 2015.

uitlaat

Wij hebben gemerkt dat een nieuwsbericht op de EVO-website ietwat verwarrend kan zijn, omdat het daarin lijkt t gaan om een nieuwe regeling ("dit jaar"). Dat is dus niet het geval.

Deze regeling loopt onveranderd door tot 1 januari 2015. Wel komt, met de verplichtstelling van de Euro VI-norm voor zwaardere bestelauto’s, deze categorie niet meer in aanmerking voor subsidie.

Informatie over regeling en aanvraag
U vind alle informatie over deze subsidieregeling en de aanvraag daarvan op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, voorheen Agentschap NL).

Provinciale en lokale subsidies
Bovenop deze landelijke regeling gelden in sommige provincies en grote gemeenten aanvullende regelingen. Het kan de moeite waard zijn om dit te controleren, bijvoorbeeld met de subsidiewijzer van Antwoord voor Bedrijven.

Overigens is deze subdisieregeling enkele malen aan bod gekomen in ons Technische Overleg Bedrijfswagens (TOB) en het Technisch Overleg Personenauto’s (TOP).

Meer informatie: Jaap Tuinstra