EQUIPVAK

Van 31 mei tot en met 2 juni 2016 vond in EXPO Haarlemmermeer te Vijfhuizen de nieuwe vakbeurs EQUIPVAK plaats.

EQUIPVAK 2016

Deze vakbeurs is bedoeld voor iedereen die actief is binnen fiets-, motor-, auto-, bus- en truckbedrijven, de agrisector, loonbedrijven, het schade- en bandenbedrijf, fleetowners, enz. Iedereen dus die professioneel gebruik maakt van equipment, carwash en tools.

Aangrenzend aan de beurshal was een overdekt buitenterrein waar live demonstraties gegeven werden en waar de bezoeker ook de nodige apparatuur en gereedschappen zelf kon testen en ervaren.   

Mediapartners
De vakbladen Aftersales Magazine, Aftersales Truck, Automobiel Management, Automotive Management en Automotive Werkplaats zijn als mediapartner aan de beurs verbonden.

Achtergrond 
De ontstaansgeschiedenis van de beurs ligt in een (in opdracht van de leden van het RAI Equipment Platform) uitgevoerd strategisch onderzoek naar de wensen van eindgebruikers met als centrale vraag: ‘hoe wil men in de toekomst worden geïnformeerd over equipment, carwash en gereedschappen?’

Uit dit onderzoek kwam duidelijk naar voren dat algemene vakbeurzen steeds minder aantrekkelijk gevonden worden. Dat er daarnaast meer behoefte is ontstaan naar kleinere, thematische evenementen die zich richten op een specifiek onderwerp. Ook blijkt dat contactmomenten tijdens een beurs van groot belang blijven, met name daar waar het gaat om oriëntatie op en aanschaf van specialistische apparatuur en gereedschappen.

Deelnemers
47 deelnemers namen deel aan de beurs die samen 90% van de Equipment, Carwash en Tools markt in Nederland vertegenwoordigen.

Meer informatie is te vinden op de website van EQUIPVAK.