Events RAI Automotive Industry

De sectie RAI Automotive Industry organiseert regelmatig activiteiten die zich richten op netwerken en collectieve promotie, wet- en regelgevingsvraagstukken en marktinformatie en onderzoek.

Hieronders staan de meest recente en toekomstige activiteiten en bijeenkomsten.

Daarnaast neemt de sectie ook deel aan verschillende bijeenkomsten van CLEPA

ALV, Nieuwjaarsreceptie en Captains' dinner - 24 januari 2019
Ledenbijeenkomst
15:00 - 16:30 uur - Presentatie van de ambities en de strategie van RAI Automotive Industry, in samenwerking met RAI AutomotiveNL in RAI Amsterdam
Nieuwjaarsreceptie
16:30 - 18:30 uur - Nieuwjaarsreceptie voor alle leden, bestuur en medewerkers van RAI Vereniging in RAI Amsterdam
Captain's Dinner
18:30 - 22:30 uur – Captains' Dinner voor leden en speciale gasten van RAI Automotive Industry en RAI AutomotiveNL, met vooraanstaande gastsprekers in "de Koninklijke Industrieele Groote Club" in Amsterdam

Holland Paviljoen | IAA Frankfurt 2019 - 10 t/m 15 september 2019
In 2019 hebben RAI Automotive Industry en RAI AutomotiveNL, voor de derde keer de ambitie om een soortgelijk succesvol evenement te organiseren. Er zal ook deze keer gezocht worden naar innovatieve partners (bedrijven, hogescholen, universiteiten en overheid) die een waardevolle toevoeging zijn op het Holland Paviljoen.

Met een stand (streven is circa 900 m2) in het Holland Paviljoen krijgt u de unieke mogelijkheid uw bedrijf op onze gemeenschapstand te presenteren. De stand zal ingedeeld worden in vier pijlers, te weten: material innovation, proces innovation, product innovation en SMART industry, zodat u zichzelf goed kunt presenteren.
Voor meer informatie: Ilse Bartels.

CLEPA meeting - 13 en 14 juni 2018
Op 13 juni werden tijdens het CLEPA Innovation Awards Gala Dinner in het Gemeente Museum Den Haag de CLEPA Innovation Awards uitgereikt. Op 14 juni was het gezamenlijke diner van ACEA, CLEPA en FIA in het Louwman Museum en werd de Road Safety Pledge ondertekend door ACEA, CLEPA en FIA.

Voorjaars Netwerkdiner en Voorjaarsvergadering - 15 maart 2018
Netwerkbijeenkomst voor leden van RAI Automotive Industry met o.a. bedrijfsbezoek aan Tesla in Tilburg.

Captains' Dinner - 10 januari 2018
Het Captains' Dinner is een jaarlijks netwerkdiner voor leden en relaties van de sectie RAI Automotive Industry. Het vond plaats in de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam.

Najaarsmeeting bij RAI Amsterdam -  9 en 10 november 2017
Netwerkbijeenkomst voor leden van RAI Automotive Industry en AutomotiveNL. Gastheer was Inalfa Roof Systems in Venray.

Holland High Tech paviljoen op Equip Auto - 17 t/m 21 oktober
Op de Equip Auto in Parijs, een van de grootste internationale automotive aftersales-events in Europa, presenteerden Nederlandse organisaties zich op het Holland High Tech paviljoen van AutomotiveNL en RAI Automotive Industry. Een uitgebreide impressie vindt u op de site van AutomotiveNL.

Automotive Industry Seminar & Dinner - 19 oktober 2017
Diner in het kader van de reünie van de handelsmissie die in het voorjaar 2017 plaatsvond naar Georgia, South-Carolina en Tennessee. Delegaties uit die 3 staten brachten nu een tegenbezoek aan Nederland. In de ambstwoning van de ambassadeur van de VS vond het diner plaats.

Holland High Tech Paviljoen op de IAA Frankfurt - 12 t/m 17 september 2017
Uit de samenwerking met AutomotiveNL is een mooi traditie aan het ontstaan. Voor de 2e maal presenteerde de Nederlandse Automotive Industrie zich op het “Holland High Tech Paviljoen” op de IAA Frankfurt 2017. Ditmaal met een collectieve stand in de New Mobility World waar de unieke samenwerking tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven (triple helix) van de  Nederlandse Automotive sector volledig tot zijn recht kwam. Het Nederlandse paviljoen van ruim 900 m2 was de grootste landelijke presentaties van de IAA 2017. De exposerende toeleveranciers richten zich primair op de Automotive OEM & First Tiers.

De bedrijven die zich op de stand presenteren zijn: Ministerie IenM, HAN, Flitsmeister, TomTom, AND, Jedlix, PIB’s E-Mobility, NXP & TU Eindhoven A-Team, Inalfa Roof Systems, Additive Industries, AXXOR, MTEE, ARRK-SGP, New Cosmos & TU Twente Green Team, GL Plastics, DSM & TU Delft Forze VII, Stahl, IMS, TATA Steel, Innolux, Van Wees, Cleantron, CLEPA, Polyscope & Claut, Lloyds & Symbol, AWL, Aludium, Tass, PAL-V en Automotive Campus Helmond met Team Fast, Amber en Lightyear.
Ook voor deze editie is weer samengewerkt met overheid (IenM en EZ), Universiteiten (Delft, Eindhoven, Twente), Hogescholen (HAN) en AutomotiveNL.

Automotive Congress - 7/8  juni 2017
200 bezoekers bezochten op 7 en 8 juni de 11de editie van het Automotive Congress op de Automotive Campus in Helmond.
Bezoekers hoorden inspirerende verhalen van gerenommeerde bedrijven als Valeo, DS Automobiles, TomTom, Schaeffler, HTSM, Mov’eo, NXP Semiconductors en Fraunhofer Institut. Daarnaast presenteerde 33 organisaties hun dienst en/of product op de beursvloer.
Het congres was georganiseerd door AutomotiveNL, Mikrocentrum en RAI Automotive Industry met 'Challenges for the Automotive Industry' als centraal thema. Naast de plenaire sessies en beursvloer werden er tours georganiseerd naar DAF Trucks N.V. en vonden er diverse parallelle sessies plaats met thema’s als Smart Mobility, Green Mobility, Manufacturing & Logistics en Materials & Design.