QRM-workshop 'Waarom de planning de productie in de war schopt'

Datum: 11 maart 2020

Tijd: 14:00 tot 19:00

Locatie: Mueller Noordgang 14 7141 JP Groenlo

Workshop voor leden van sectie RAI CarrosserieNL

Veel carrosserie- en trailerbedrijven hebben moeite met het halen van hun planning. Projecten duren onverwacht toch langer, materialen zijn niet op tijd aanwezig, reparaties komen onverwacht binnen.

Waarom is het toch zo lastig om de planning daadwerkelijk te realiseren? In deze workshop wordt besproken waarom u gedetailleerd moet weten hoe uw product tot stand komt en hoe u kunt sturen met behulp van een afloopschema. Ook gaat het over hoeveel beschikbare uren uw mensen op de vloer hebben en wat uw verkoper nou eigenlijk aan de klant beloofd.

Wat moet u eigenlijk weten om realistisch te kunnen plannen, sturen en uw proces te verbeteren? De specialisten van Lean Improvers delen graag hun ervaringen opgedaan met de bedrijven uit de QRM-pilot en andere branches in de MKB maakindustrie.

Een andere manier van organiseren van het werk, heeft ook invloed op de medewerkers. Hun vaardigheden moeten verbreed worden. Aan de hand van een strategische personeelsplanning kan hiervoor een opleidings- en ontwikkelingsprogramma opgesteld worden. OOC HR-adviseur Maria van Lith zal hierop in gaan.

Het toepassen van QRM zal leiden tot lagere kosten, een hoger rendement, hogere leverbetrouwbaarheid, een beter inzicht in de eigen werkprocessen, meer betrokken mensen en meer doen met dezelfde mensen. Hoe dat voor elkaar te krijgen? Deze workshop zal op een deel van de Quick Response Manufacturing (QRM) werkwijze ingaan.

Aanmelden kan hier.

QRM