DOE hal en pitches met vmbo leerlingen op Transport Compleet

Datum: 25 maart 2020 t/m 26 maart 2020

Locatie: Transport Compleet in Hardenberg

Presenteer uw bedrijf aan 1200 vmbo techniek studenten

Er is een fors tekort aan technisch personeel in de carrosserie- en trailerbouw. Vmbo leerlingen zijn niet altijd op de hoogte van de beschikbare techniek opleidingen. RAI CarrosserieNL wil deze groep vmbo techniek scholieren kennis laten maken met de carrosserie- en trailerbouw èn uw bedrijf.

Woensdag 25 en donderdag 26 maart biedt RAI CarrosserieNL samen met de beursorganisator Easyfairs de mogelijkheden om kennis te maken met uw potentiele werknemers voor de nabije toekomst.

Hiervoor zijn 2 mogelijkheden;

DOE hal
Tijdens Transport Compleet in Hardenberg hebben wij gedurende 2 middagen (25 en 26 maart) een DOE hal voor deze scholieren (600 per middag) om te laten zien wat deze sector de jongeren kan bieden. Zowel bedrijven die op de vakbeurs staan als ook niet deelnemende bedrijven aan de vakbeurs kunnen in een 1500 m2 grote hal die afgezonderd is van de beursvloer doe-activiteiten aan jongeren aanbieden. Deze activiteiten duren tot ca. 16.00 uur. De DOE activiteiten zijn opdrachten welke u zelf bedacht heeft en gekoppeld zijn aan een kenmerkende activiteit voor uw bedrijf waar uw jonge werknemers voor zoekt.

De jongeren zijn vrij breed georiënteerd (van potentiële carrosseriebouwer, schadehersteller, autospuiter, personenauto/truckmonteur, monteur mobiele werktuigen tot logistiek medewerker, chauffeur, metaalbewerker tot elektromonteur) en wij willen dan hier ook graag breed op insteken met de doe-opdrachten. Te denken valt aan bijvoorbeeld het sleutelen aan een trailer, iets monteren, een laadklep, een laadkraan, een virtuele ervaring en noem maar op!

Pitches (alleen voor beursdeelnemers van Transport Compleet)
Voorafgaand aan de openingsuren van de beurs (beurs opent om 14.00 uur) kunnen de studenten langs bedrijven op de beursvloer en bent u in de gelegenheid om in een minuut of 10 aan een groep studenten uw bedrijf uitgebreid onder de aandacht te brengen en middels een korte presentatie aan te geven wat u de scholieren kunnen bieden. Vooraf weet u exact welke groep studenten om welke tijd bij uw stand aanwezig zal zijn. De pitches zijn mogelijk van 12.30 tot 14.00 uur.

Master Milo
Ook zal de bekende You Tuber ‘Master Milo’ zeker niet opbreken deze middag! ‘Master Milo’, erg bekend onder de technische VMBO scholieren, heeft onlangs in opdracht van CarrosserieNL een 4x4 omgebouwd en aangepast zodat hiermee boomstammen geladen en vervoerd kunnen worden. Dit heeft dit de afgelopen weken kunnen volgen op zijn You Tube kanaal. Zo is er ook een kraankeuring uitgevoerd door ALK keurmeester Ad Jansen, zie: https://raivereniging.nl/artikel/nieuwsberichten/2019-q4/1210-bekende-youtuber-master-milo-en-carrosseriebouwers-samen-aan-de-slag.html

Doelgroep
Techniek vmbo’s die met name het profiel M+T (mobiliteit en transport) en PIE (installatie-, elektro- en metaaltechniek) aanbieden zullen worden uitgenodigd in een straal van 80 km rondom Hardenberg. Waarvan maximaal zo’n 600 techniekscholieren in de leeftijdsgroep vanaf 14 jaar zijn per middag welkom zijn. De scholieren worden begeleid en ingeschreven per school en per klas. Er is voor de scholieren dan ook geen individuele inschrijving mogelijk.

Data

• Woensdag 25 maart 2020: Pitches van 12.30 -14.00 uur, DOE activiteiten van 14.00 – 16.00 uur
  • Donderdag 26 maart 2020: Pitches van 12.30 -14.00 uur, DOE activiteiten van 14.00 – 16.00 uur

• Pitches (alleen mogelijk voor beursdeelnemers): gratis
  • Deelname in de Doe-hal;
    • Voor beursdeelnemers en lid van RAI Vereniging:                                          gratis
    • Voor beursdeelnemers en geen lid van RAI Vereniging:                              € 50,- per m2 (boven 20 m2 aangepast tarief)
    • Voor niet beursdeelnemers en leden van RAI Vereniging;                             gratis
    • Voor niet beursdeelnemers en niet-leden van RAI Vereniging:                      € 50,- per m2.

(boven 20 m2 aangepast tarief)

Contact/aanmelden

Jasper Burgers, +31 20 504 4993, j.burgers@raivereniging.nl