Waarde(ring) van Innovaties – lessen uit de automotive

Datum: 11 december 2019

Tijd: 00:00

Themamiddag 'Waarde(ring) van Innovaties' op 11 december

Hoe haal je waarde uit je innovatie? Blijft het bij een mooi idee of levert het op langere termijn een gezond verdienmodel op? Aan welke knoppen kun je draaien om het voor investeerders aantrekkelijk te maken? Ontdek het tijdens de themamiddag 'Waarde(ring) van Innovaties' op 11 december, Automotive Campus Helmond. Praktijkgericht, hands-on en interactief.

Aan briljante ideeën is vaak geen gebrek, zowel binnen gevestigde bedrijven als ook bij jonge bedrijven. En altijd is daar de overtuiging bij dat de voorgestelde innovatie toegevoegde waarde heeft: voor de gebruiker, voor de samenleving of voor het milieu. Toch zien we veel van die innovaties uiteindelijk niet terug in producten en in de markt. De oorzaken kunnen bijvoorbeeld liggen op het gebied van techniek, markt, organisatie of financiering.

 

Tijdens de themamiddag 'Waarde(ring) van Innovaties' leggen we vooral de financiële waarde van een nieuwe ontwikkeling onder het vergrootglas. Aan de hand van praktijkervaringen worden veel voorkomende valkuilen toegelicht en er wordt een overzicht gegeven van de verschillende methodes die er zijn om innovaties of innovatieve bedrijven te waarderen, inclusief alle pro’s en con’s.

 

De speciaal voor deze problematiek ontwikkelde €VA-toolbox wordt gepresenteerd en verder toegelicht aan de hand van interactieve cases voor zowel high volume producten als voor low volume producten. Hierbij is er veel ruimte voor interactie tussen de deelnemers en ook kan er genetwerkt worden tijdens de breaks en de borrel na afloop. Voor alle professionals die betrokken zijn bij de realisatie van innovatieve ideeën in de maakindustrie en die ernaar uitzien dit op termijn succesvol in de markt terug te zien.

 

Deze themamiddag is een initiatief van S2S, dé partner voor Innovation Projects, Startups & Scale-ups en Operations Development in automotive & mobiliteit en wordt georganiseerd in samenwerking met de Automotive Campus in Helmond. Volg de link voor de details en de registratie. Tot 11 december!

 

Bekijk hier de flyer.