Bijeenkomst ‘Europese CO2-wetgeving voor trailers en opbouwen’

Tijd: 13:30 tot 17:30

Locatie: Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys, De Deel 20, 8302 EK Emmeloord

Bijeenkomst voor leden RAI CarrosserieNL

Europese CO2-wetgeving voor wegtransport? VECTO? Is dat niet alleen voor trekkers van opleggers en voertuigen die onder de WLTP vallen? Of ook voor trailers en opbouwen? Hoe zit het met de ombouw? En met name: wat moet u als carrosserie- en trailerbouwer straks doen om aan deze wetgeving te voldoen?

Genoeg vragen om naar de RAI CarrosserieNL bijeenkomst ‘Europese CO2-wetgeving voor trailers en opbouwen’ te komen. Een bijeenkomst waar we op al deze én uw vragen een antwoord zullen proberen te geven.

Achtergrond
De Europese CO2-wetgeving voor trucks (trekkers en bakwagens nog zonder opbouw) is dit jaar van kracht geworden. Truckfabrikanten moeten hun nieuwverkochte voertuigen certificeren op CO2-emissies en deze rapporteren aan Brussel. Hiervoor kunnen ze gebruik maken van de rekentool Vecto.

Intussen buigt de Europese Commissie zich over het verbreden van die wetgeving naar trailers en opbouwen, want vanaf 2023 moeten trailers (O4) en opbouwen van bakwagens vanaf 3.500 kg gecertificeerd worden. Bepaalde categorieën voertuigen zullen uitgezonderd worden.
RAI Vereniging zit aan tafel bij onze Europese koepel CLCCR en kan zo de aanstaande wetgeving helpen vormgeven.

De CLCCR, onze Europese koepelorganisatie van trailer-, body- en opbouwfabrikanten, is wederom gevraagd om de Europese Commissie te adviseren middels een zgn. whitebook. Na het ‘Whitebook Trailers’, legt de CLCCR momenteel de laatste hand aan haar ‘Whitebook Bodies’. De adviezen zijn zo goed als gereed. Of en hoe deze adviezen overgenomen gaan worden is nog niet bekend. Maar we willen u graag in een vroeg stadium op de hoogte stellen van wat er komen gaat en nodigen u daarom van harte uit voor een bijeenkomst waar we met u in de volle breedte op de aankomende wetgeving zullen ingaan.

In januari 2018 is tijdens de RAI CarrosserieNL bijeenkomst bij D-TEC al kort de toenmalige situatie toegelicht. Met nieuwe adviezen vanuit de CLCCR, is het tijd voor een vervolg. Chris van Dijk, beleidsadviseur duurzame mobiliteit, neemt u graag mee in de wereld van de huidige en aanstaande CO2-wetgeving, van trucks tot en met trailers en opbouwen.

Bedrijfsbezoek
Tijdens deze workshop zijn we te gast bij Geesinknorba. Hier krijgen we een rondleiding waar we de assemblage van afvalinzamelingsvoertuigen te zien krijgen. Geesinknorba bouwt rond de 900 afvalinzamelingsvoertuigen per jaar. Deze worden deels op chassis gezet en deels als kit geleverd, waarna ze lokaal op het chassis worden opgebouwd.
Naast een assemblage-afdeling beschikt Geesinknorba ook over een constructie-afdeling waar de laadbakken en achterladers worden gelast. Graag laat Geesinknorba u kennis maken met haar productieproces!

Datum/locatie

Datum:

woensdag 27 november 2019

Tijd:

13.30 uur - ca 17.30 uur met aansluitend een borrel

Locatie:

Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys
De Deel 20
8302 EK Emmeloord

Het exacte programma volgt nog.

Inschrijven
Aanmelden kan tot en met 15 november 2019. Aan deelname zijn voor leden van RAI CarrosserieNL geen kosten verbonden. Voor afmeldingen na 15 november 2019 of niet aanwezig zijn, worden annuleringskosten à € 50 excl. BTW per persoon in rekening gebracht.

Aanmelden >

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
RAI CarrosserieNL
Roelof de Haan of Chris van Dijk