Workshop ‘Reparatie van sandwich wanden; de nieuwe techniek’

Datum: 13 juni 2019

Tijd: 14:30 tot 19:00

Locatie: Bouwheer Zeewolde B.V. Industrieweg 18 3899 AW Zeewolde

Bestemd voor leden RAI CarrosserieNL

Waarom deelnemen:
Het repareren van sandwich panelen en wanden is een tijdrovende en kostbare klus. Niet alleen de reparatie zelf, maar ook het inklemmen/stutten van het gerepareerde paneel tijdens het uithardingsproces.

Na enig onderzoek vanuit RAI CarrosserieNL en experts is gebleken, dat de technieken die toegepast worden in de vliegtuigindustrie heel goed toepasbaar zijn voor de carrosseriebranche. De romp van een vliegtuig en helikopter zijn ook vaak gemaakt van composiet sandwichpanelen. Omdat de stilstand van vliegtuigen erg kostbaar is, zijn de reparatiemethoden in die sector door ontwikkeld. Zo wordt bij een reparatie aan een vliegtuigromp vacuümtechniek in combinatie met verwarming gebruikt.
Door middel van deze interactieve workshop demonstreren wij u hoe u deze technieken kunt toepassen binnen uw bedrijf.

Over Compo-Repair
Het bedrijf Compo-Repair heeft kennis en praktijkervaring opgedaan in de vliegtuigindustrie.
Deze kennis zullen zij tijdens de workshop delen met u als deelnemer. Na een theoretische introductie  zullen de deelnemers zelf aan de slag gaan in de praktijk met de inspectie en reparatietechniek van composieten.

In 2016 is deze workshop ook met veel succes gehouden, de deelnemers waren uiterst enthousiast over de workshop en gaven aan veel nieuwe dingen geleerd te hebben

14.30 uur  Ontvangst

14.45 uur  Introductie composieten

15.20 uur  Koffie pauze

15.30 uur  Start praktische sessie

17.00 uur  Pauze met een broodje

17.30 uur  Vervolg praktische sessie

18.20 uur  Evaluatie resultaat

19.00 uur  Afsluiting met aansluitend een borrel

Bouwheer Zeewolde B.V.
Industrieweg 18
3899 AW Zeewolde

Aanmelden kan hier.
Aan deelname zijn voor leden van RAI CarrosserieNL geen kosten verbonden. Voor afmeldingen na 7 juni 2019 of niet aanwezig zijn, worden annuleringskosten à € 50,00 (excl. BTW) in rekening gebracht.
Let op: er is een limiet aan het aantal deelnemers. Bij overschrijving zullen we proberen de workshop te gaan herhalen.