Workshop QRM in de carrosserie- en trailerbouw

Datum: 14 februari 2019

Tijd: 15:00 tot 18:00

Locatie: Van der Valk hotel Houten

Workshop voor leden sectie RAI CarrosserieNL

Op 14 februari aanstaande organiseren RAI CarrosserieNL en OOC een workshop waarin de ervaringen van de pilot QRM in de carrosseriebouw gedeeld gaan worden. QRM staat voor Quick Response Manufacturing. Een methode voor het verkorte van de doorlooptijd in MKB bedrijven, de medewerkers spelen hierbij een grote rol.

In 2018 is een pilot gestart met 8 bedrijven uit de carrosserie- en trailerbouw sector. Deze bedrijven hebben QRM in hun bedrijf geintroduceerd. Tijdens de implementatie zijn de bedrijven geholpen door Lean Improvers en OOC HR adviseurs. In deze workshop zullen een aantal ervaringen van deze pilot gedeeld worden.

Nieuwe groep QRM bedrijven
Op basis van de positieve ervaringen van de pilot in 2018 wil RAI CarrosserieNL en het OOC een nieuwe groep bedrijven die in 2019 met de implementatie van QRM willen starten de mogelijkheid geven dit gezamenlijk te doen. Over de mogelijkheden hiertoe zullen we u aan het einde van de workshop informeren.

Deze workshop is interessant voor werkgevers en leidinggevenden die interesse in QRM hebben of zich willen laten informeren over de mogelijkheden die QRM biedt om het bedrijf een nieuwe stap te laten maken naar een gestructureerde organisatie met focus op tijd, samenwerking in de keten en alles in een keer goed.

Datum:

Donderdag 14 februari 2019

Tijd: 15.00 - ca 18.00 uur

Locatie: 

Van der Valk hotel Houten
Hoofdveste 25
3992 Houten

Programma

15.00 uur

Ontvangst

15.30 uur

Opening

15.45 uur

QRM - Arie Pieter van Wensveen Lean Improvers
Lean Improvers gaat in op wat QRM is, welke items aangepakt moet worden om de doorlooptijd te verkorten en hoe je een implementatie van QRM aanpakt.

16.30 uur

QRM in de praktijk - Pieter Dirk Rondaan,
Rondaan Carrosserie & Wagenbouw B.V.

Rondaan Carrosserie & Wagenbouw B.V. is een van de bedrijven die mee draait in de pilot. Pieter Dirk Rondaan zal ingaan op de implementatie van QRM in zijn bedrijven en zijn ervaringen delen.

17:00 uur

Korte pauze

17.15 uur

QRM en personeel - Karel Markx OOC HR adviseur
Voor een bedrijf zijn de medewerkers van onschatbare waarde, dit is ook bij QRM en de implementatie. Karel Markx zal ingaan op wat veranderingen voor impact op werknemers hebben, welke reacties je kunt krijgen en hoe je ze mee krijgt in het veranderingsproces en wat een OOC HR adviseur daarin voor je kan betekenen.

17.45 uur

QRM het vervolg in de carrosserie- en trailerbouw

18.00 uur

Afsluiting met aansluitend een broodje

AANMELDEN >

QRM