Seminar “Continu verbeteren – hoe doe je dat?”

Datum: 29 januari 2019

Tijd: 09:30 tot 12:30

Locatie: Van der Valk Houten

Seminar voor leden RAI CarrosserieNL en overige secties van RAI Vereniging

Elke organisatie wil het vandaag beter doen dan gisteren. En morgen natuurlijk weer beter dan vandaag. Toch lukt het ene bedrijf dit makkelijker dan het andere bedrijf. Hoe komt dat? Wat zou u hierin bijvoorbeeld kunnen leren van Toyota; een van de grootste autoproducenten ter wereld?

Lean Improvers haalt in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) Isao Yoshino naar Nederland. Isao Yoshino werkte 40 jaar bij Toyota als manager en geeft tijdens zijn aanwezigheid in Nederland een kosteloos seminar, “Het verkrijgen van een continue verbetercultuur”, voor de relaties van Lean Improvers. Wilt u zich laten inspireren?

Programma
Tijdens dit seminar zal de heer Yoshino ingaan op de geschiedenis van Toyota, hoe het bedrijf zich ontwikkelde tot een autofabrikant van wereldklasse. Belangrijk hiervoor was het stapsgewijs ontwikkelde Toyota Production System, maar ook de implementatie van Total Quality Management. Dit ging niet vanzelfsprekend, onderweg heeft het bedrijf veel (moeten) leren.

Leiderschap binnen Toyota
De heer Yoshino zal ook ingaan op de ontwikkeling van leiderschap binnen Toyota. Hij geeft aan wat de taken en verantwoordelijkheden van managers bij Toyota zijn en hoe hierop de nadruk gelegd werd in het Kan-Pro project waarin meer dan 800 managers participeerden.  Het is een uniek project waar westerse bedrijven veel van kunnen leren op het terrein van continue verbeteren en het scheppen van de juiste cultuur daarvoor.

Het seminar wordt aangeboden door Lean Improvers, er zijn daarom geen kosten verbonden aan deelname.

Tijdens de sessie is er plek voor maximaal 70 personen, volgorde van aanmelding is bepalend. Hierom is kunnen er maximaal 2 bezoekers per bedrijf deelnemen

Speciaal voor de leden van leden van RAI CarrosserieNL is er op 14 februari een workshop waarin de ervaringen van de Pilot QRM in de carrosseriebouw gedeeld zullen worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

RAI Vereniging

Contactpersoon: Roelof de Haan