Workshop Oppervlaktetechniek automotive

Datum: 15-11-2018

Tijd: 13:00 tot 15:00

Locatie: Brabanthallen Conferentieruimte B Diezekade 2 5222 AK ’s-Hertogenbosch

Workshop voor leden van RAI CarrosserieNL

In de week van 13 tot en met 15 november aanstaande staat in de Brabanthallen in Den Bosch oppervlaktetechniek centraal. Naast een beurs worden er verschillende presentaties gegeven.

Vereniging ION, OOC en RAI CarrosserieNL organiseren op 15 november van 13.00 tot 15.00 uur een workshop waarbij oppervlaktetechniek en automotive dichter bij elkaar komen.

Tijdens de workshop worden een aantal ontwikkelingen gepresenteerd. Dit verschilt van vernieuwingen bij de voorbehandeling voor het verzinken tot aan een oppervlaktebehandeling met nanotechnologie. Rijkswaterstaat geeft een kijkje in de keuken van de oppervlaktebehandeling van de Oosterscheldekering. De Oosterscheldekering heeft mogelijk nog meer te verduren dan motorvoertuigen en aanhangwagens.

Programma

13.00 uur

State of the art conversion coating systems – Chemetall

 

Verzinken is een veel gebruikte methode om corrosie te voorkomen. Een methode die al jarenlang erg goed werkt. Maar hoe kan het beter? Een goede voorbehandeling is essentieel. Ju-Young Uam zal nieuwe ontwikkelingen op dit gebied toelichten.

https://vereniging-ion.nl/state-art-conversion-coating-systems

13.30 uur

Hoe dompelverzinkt staal gesmeerd loopt in persgereedschap van de meest kritische automobielproducenten - TATA Steel

 

Dompelverzinken is het proces dat momenteel de belangrijkste afzet vertegenwoordigd in de automobielindustrie en moet daarom kunnen concurreren met electrolytisch verzinkt staal. Elk verzinkproces heeft zo zijn voor- en nadelen, en om dompelverzinkt staal aan de meest kritische automobielklanten te kunnen leveren worden er belangrijke eisen gesteld aan oppervlaktebehandelingen. Er is een zogenaamde boosterlube ontwikkeld, PLT geheten waarmee aan de eisen voor dieptrekken voldaan kan worden. Chiel Dane zal dit toelichten.

https://vereniging-ion.nl/hoe-dompelverzinkt-staal-gesmeerd-loopt-persgereedschap-van-de-meest-kritische-automobielproducenten

14.00 uur

Toepassing duurzame performance coating op industriële goederen en voertuigen (levensduurverlenging activa) - Steur Truck Coating

   
 

Sebastian Umbreit gaat in op een nieuwe en gepatenteerde duurzame voorbehandelingsmethode in combinatie met een nano performance coating. Aan de hand van praktijkvoorbeelden zal hij laten zien dat hiermee kan worden voldaan aan de eisen die de huidige afnemers aan een oppervlaktebehandeling stellen.


https://www.vereniging-ion.nl/toepassing-duurzame-performance-coating-op-industriële-goederen

 

14.30 uur

Groot conserveringsonderhoud Oosterscheldekering – Rijkswaterstaat

 

Op de Oosterscheldekering wordt op dit moment, na 30 jaar, groot conserveringsonderhoud uitgevoerd. Carolien Nieuwland gaat in op waar de applicateur rekening mee moet houden en op welke keuzes hij heeft gemaakt, zodat de Oosterscheldekering weer voor jaren goed beschermd is.
https://vereniging-ion.nl/groot-conserveringsonderhoud-oosterscheldekering

15.00 uur

Einde


Locatie

Brabanthallen

Conferentieruimte B
Diezekade 2

5222 AK ’s-Hertogenbosch

 

Inschrijven

Aanmelden kan via https://www.marvel-databadge.nl/surf2018/reg/?link=2c2603595ab27268fe7d. Deze workshop maakt onderdeel uit van de Week van de Oppervlaktetechniek. Naast deze workshop over automotive zijn er ook andere workshops. Tevens is het mogelijk om de beurs te bezoeken.

Meer informatie is te vinden op: https://surfacecampus.nl/

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de workshop of het bezoeken van de beurs. Maar bij no-show zal vereniging ION € 25,- in rekening brengen.

Graag tot ziens op 15 november!

oppervlaktetechniek